Un sindicat diu que Interior prefereix posar radars abans que agents per recaptar més diners PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 08 gener de 2006
El Punt │ Marc Bataller

ImageEl Sindicat Autònom de Policia ha denunciat que Interior prefereix posar més radars a les carreteres que no pas agents de trànsit perquè així el departament recapta més diners. El SAP deixa clar que la implantació dels radars ajuda a reduir la sinistralitat, però l'augment d'aquests aparells no ha anat acompanyat d'un increment de la plantilla: «Aquests companys de trànsit realitzen una major tasca preventiva i de conscienciació potenciant l'avís dels conductors. Per la qual cosa, podem deduir que el Departament d'Interior ha apostat més per una política recaptadora [en referència als radars] que no preventiva de trànsit», assenyala el sindicat. El SAP afegeix que actualment hi ha uns 1.120 agents dedicats a la seguretat viària del país quan el nombre ideal seria de 1.400.

El sindicat manté que Interior no convoca noves promocions per cobrir les vacants deixades pels Mossos que han abandonat aquest sector. Segons el SAP, aquests policies no se senten valorats: «L'especialitat de trànsit ha estat oblidada per Interior i pel Servei Català de Trànsit, els quals semblen més preocupats per recaptar diners amb els radars, que sempre fan la feina, faci sol o nevi, i que mai no demanen un augment de sou ni uns dignes pantalons per no patir fred a les carreteres.» El delegat general de trànsit del SAP, Xavier March, també manté que aquest problema de falta d'efectius està provocat pel desplegament dels Mossos a Barcelona.

Menys accidents

A finals de l'any passat, la consellera Montserrat Tura va assegurar que el nombre d'accidents i de víctimes mortals va disminuir un 33% en els trams de carretera amb radars. En total, hi ha 58 aparells repartits per les vies amb més sinistralitat. L'any passat també es va posar en marxa un nou sistema: els radars trampa, que s'instal·len en vuit caixes en línia situades en qualsevol punt. Només una de les cabines conté un radar, però la resta fan el mateix efecte dissuasiu per als conductors.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page