Policies connectats a la xarxa PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 29 desembre de 2005
El Punt │ Jordi Torrents

La terrassenca Auxpi desenvolupa un sistema nou que permet comunicar-se en temps real amb la base de dades des dels cotxes patrulla. El PC Car resisteix qualsevol sotrac i permet als agents estar més al carrer que a la comissaria

Un cotxe de policia persegueix un vehicle que creu sospitós, i l'agent necessita trucar a la central perquè li confirmin les dades que necessita, com ara la matrícula. O un gual, unes obres, un DNI o actualitzar els futurs carnets per punts, el que sigui. Aquesta situació pot passar a la història, ja que mitjançant un sistema informàtic innovador, un cotxe patrulla podrà comunicar directament amb la base de dades al moment, sense necessitar cap intermediari i amb l'avantatge de poder passar més hores al carrer que no pas a la comissaria emplenant informes que es podran detallar directament des del vehicle. En ajuntaments com els de Caldes de Montbui, Polinyà i Canovelles, ja ho fan. La proposta neix de l'empresa terrassenca Auxpi, nascuda fa cinc anys, i que ha desenvolupat el PC Car, que permet dur una pantalla i un ordinador a bord, però a partir «d'un sistema de memòries i no pas del disc dur tradicional», segons explica un dels socis, Ramon Viñas.

L'altre fundador d'Auxpi, Josep Maria Córcoles, explica que s'han basat en els «defectes» derivats dels intents d'usar ordinadors portàtils i agendes electròniques, que pateixen molt pels sotracs en el moment que el cotxe ha de moure's per un camí sense asfaltar o córrer a gran velocitat. Un altre problema, és que les dades d'un ordinador, en cas de robatori, van a parar a mans «poc recomanables». El cos policial, així, «obté més presència al carrer», un aspecte, juntament amb la seguretat i la rapidesa, clau per convèncer els municipis per confiar en el PC Car. De fet, altres localitats com ara Castellar del Vallès, Reus, Valls, Sant Boi i Rubí l'estan estudiant. L'objectiu, però, és captar l'atenció de cossos com el dels Mossos i d'ajuntaments com els de Barcelona i Madrid, ciutat on els cotxes patrulla porten un ordinador «enganxat amb ferros», amb disc dur i amb dificultats fins i tot «per veure la pantalla».

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page