Una policia islandesa es corona com a Miss Món PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 11 desembre de 2005
El Periódico │ JUAN PABLO CARDENAL

ImageUnnur Birna Vilhjalmsdottir, una islandesa morena de 21 anys que treballa d'agent de policia aeroportuària a temps parcial, es va coronar ahir a la nit en la cerimònia de Miss Món, que es va celebrar a l'illa de Sanya (Xina). La jove es va imposar a 102 participants més i va quedar per sobre de les representants de Mèxic i Puerto Rico, primera i segona dama d'honor.

La peruana Maria Julia Mantilla, guanyadora de l'edició del 2004, va ser l'encarregada de coronar la nova campiona. "És meravellós. Ha sigut una nit increïble. No em pensava que pogués guanyar. Vull donar les gràcies a les altres noies", va exclamar la guanyadora. Amb 1,73 metres d'altura, Miss Islàndia estudia Antropologia, carrera universitària que a partir de la tardor vinent vol compaginar amb la de Dret.

Vilhjalmsdottir és, a més, un prodigi de talent: actua, canta, balla, toca el piano i fa coreografies, a més d'esquiar a l'hivern. Tot un exemple de polivalència. Ara l'espera un any de viatges i actes benèfics. El sistema de votació, sempre polèmic en aquest certamen, va consistir --en les primeres tries-- en una votació popular a través d'internet, SMS i telèfon. Milers de seguidors van exercir el dret al vot per triar dues candidates en cada una de les sis regions del món: nord i sud d'Europa, Amèrica, Carib, Àfrica i Àsia Pacífic.

15 SEMIFINALISTES

Entre les 15 semifinalistes (les 12 votades i tres més que es van classificar directament com a guanyadores de concursos menors al llarg de la setmana), hi va entrar la catalana Mireia Verdú, estudiant d'Economia, que es va classificar com una de les dues millors candidates del sud d'Europa. No obstant, va ser la italiana la noia que després va aconseguir ser una de les sis finalistes. D'entre aquestes, la guanyadora va ser elegida per la votació d'un jurat compost per vuit exmisses, la majoria de les quals van criticar obertament que l'elecció es basés en el vot popular. "Per jutjar, has de poder veure la noia de prop. Nosaltres sabem què hi hem de buscar, en ella", va dir Denise Perrier, Miss Món 1953. El vot popular va fer que malgrat ser la gran favorita, la candidata filipina ni tan sols fos una de les semifinalistes.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page