La Guàrdia Urbana usarà agendes electròniques perquè les multes arribin un mes abans PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 04 desembre de 2005
El Punt│Miguel A. Luque

ImageLa Guàrdia Urbana tindrà l'any que ve un miler d'agendes electròniques per facilitar la feina dels agents i agilitzar la tramitació de la documentació de les incidències. Amb aquesta tecnologia, les denúncies arribaran a l'infractor en només una setmana, un temps rècord si es té en compte que ara es triga quaranta dies. Del febrer fins al juliol es van provar una trentena de PDA per analitzar la seves funcions, una experiència que va acabar amb resultats positius. El projecte serà desenvolupat per l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) i el finançarà l'àrea d'Hisenda.

Les agendes, de la marca HP, incorporaran un GPS per poder localitzar l'agent en tot moment. Al final del torn es farà una valoració que permetrà millorar els itineraris policials. També disposarà d'un mapa amb els carrers de la ciutat que el policia podrà consultar o utilitzar per ajudar els ciutadans. A través d'aquest giny, el full de novetats es podrà omplir amb més facilitat, ja que la PDA té un sistema d'assistència perquè no s'hagi d'escriure l'adreça o la data i l'hora de la incidència. Així mateix, l'agent podrà estar connectat amb la base de dades dels Mossos d'Esquadra per als casos de inseguretat ciutadana, com robatoris de vehicles, i per consultar els antecendents d'algun infractor. A més, una aplicació permetrà alertar l'àrea de Serveis Urbans i Manteniment quan es detectin anomalies, com semàfors espatllats i arbres caiguts. «Volem acostar la informació als ciutadans, serem com una oficina mòbil», va subratllar l'intendent portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner.

D'aquesta manera, els agents podran enviar les denúncies per GPRS a l'àrea municipal d'Hisenda just després de detectar-la o bé fer-ho al final del dia descarregant-la en un ordinador central. «El més car no són les PDA, sinó les connexions, per això encara hem d'estudiar com ho farem», va advertir Reyner, que va recordar que en un any el cos municipal tramita un milió de denúncies. A l'abril, la Guàrdia Urbana adquirirà uns 300 agendes electròniques que es distribuiran a la unitat de motoristes. Al novembre, la inversió es completarà amb la compra de 800 més.

Les patrulles amb GPS

Des del 2003, les patrulles de la Guàrdia Urbana porten un localitzador GPS que permet saber la seva situació en cada moment. Quan es detecta una incidència, els ordinadors situats a la central de comandament fan una proposta de quina ha de ser l'actuació i quines patrulles han d'intervenir-hi. Fins a l'estiu es donaven les ordres per ràdio. Ara, però, les dotacions policials porten un display -una pantalleta incorporada al vehicle policial- pel qual reben els missatges. Aquest sistema, anomenat GPS Micelium, serveix per identificar quines zones de la ciutat acumulen més incidències i, per tant, serveix per planificar els serveis i les rutes de les dotacions. L'intendent portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, va destacar que és necessari «un canvi cultural» perquè la nova tecnologia sigui ben acceptada pels agents. De fet, en un futur pròxim, els vehicles policials portaran un ordinador i teclat, des d'on es podrà fer qualsevol gestió policial. No obstant això, Reyner va apuntar que aquest projecte, que està en estudi, trigarà encara a posar-se en funcionament a causa de l'elevat cost que suposen les comunicacions.
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page