El pacte amb la consellera Tura evita un nou tall a la Ronda contra la narcosala PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 24 novembre de 2005
Avui │ M. F. C.

Els veïns es manifesten enmig d'un fort dispositiu dels antiavalots dels Mossos. La marxa arriba fins al futur alberg d'indigents d'Horta. Els veïns dels barris de la Vall d'Hebron, que estan en lluita contra la narcosala que s'ha instal·lat dins el recinte hospitalari, no van tallar ahir la ronda de Dalt. El pacte establert amb la consellera d'Interior, Montserrat Tura, però també la imponent presència policial van impedir un nou tall, que hauria estat el número 23 des que va començar la protesta al mes de juny. Com cada dimecres, grups de veïns dels barris de Montbau, Penitents, Teixonera, Sant Genís i Parc de la Vall d'Hebron, fins a un miler, es van concentrar a les vuit del vespre davant de l'Hospital de la Vall d'Hebron i van anar en manifestació fins a la plaça Botticelli, prop d'on hi ha una antiga fàbrica de ceràmica que l'Ajuntament vol convertir en un alberg per als sense sostre. Aquest refugi podria donar aixopluc als toxicòmans, i els veïns també estan en contra d'aquest equipament i reclamen que aquest i tots els serveis considerats molestos es reparteixin de forma equitativa pels diferents districtes.

Tots els altres dimecres, llevat del d'ahir, els concentrats baixaven fins al tronc central de la Ronda i tallaven el trànsit per donar a conèixer la seva lluita. Ahir, però, ni els que pretenien tornar a tallar la via ràpida ho van poder fer, perquè les entrades i sortides estaven blindades amb tanques i cotxes policials i en els punts més febles que separen el tronc central dels laterals hi havia un rígid cordó policial que ho feia impossible.

Tot i així, els veïns es van poder manifestar, cridant eslògans i exhibint cartells i pancartes gràcies a un acord aconseguit hores abans amb l'administració en una reunió en què els líders veïnals van fer una proposta de recorregut nou i pacífic. La consellera Tura, tot i reconèixer "la bona voluntat" dels convocants de la protesta, va decidir no abaixar la guàrdia i reforçar els dispositius de seguretat per evitar els talls de la Ronda, perquè "no tots els manifestants" participen en les reunions amb l'administració i temia que "elements incontrolats" tornessin a tallar la via.

Els bons oficis

Tura va revelar ahir que des que els Mossos d'Esquadra van assumir les funcions de seguretat i ordre públic a Barcelona, l'1 de novembre, el seu departament ha mantingut sis reunions amb els representants veïnals de la Vall d'Hebron. La petició del departament ha estat des del primer dia que no tallessin la Ronda i que respectessin "el trajecte determinat per a la mobilització". A canvi s'han ofert fórmules per respectar "el dret de manifestar-se" i perquè aquest dret "no topi amb els dels usuaris d'una via principal de circulació". La consellera també es va oferir a fer de "transmissora" de la protesta dels veïns als altres departaments del govern en clara al·lusió a la conselleria de Salut.

En acabar la manifestació a la plaça Botticelli, el president de l'Associació de Veïns del Parc de la Vall d'Hebron, Manuel Bello, va dir a l'AVUI que les converses amb la consellera havien donat fruit molt aviat, perquè ahir mateix la secretària de la tinent d'alcalde Imma Mayol els va proposar una reunió per al dia 1 de desembre. També va revelar que la consellera Marina Geli ha manifestat el desig d'entrevistar-se amb els veïns.

Des de la fàbrica de ceràmica, on també van anar els veïns d'Horta, el gruix dels manifestants van tornar pacíficament a la Vall d'Hebron insistint que pensen continuar manifestant-se tot i les negociacions. Botons
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page