Llevadores de guàrdia PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 19 novembre de 2005
Avui │ Laura Nicolás

servei extraordinari · Dos agents de la Guàrdia Urbana atenen una dona de part en un domicili del Turó de la Peira nadó setmesó · El naixement es va produir per sorpresa dos mesos abans del que es preveia molt ràpid · La mare sabia que si agafava un taxi no arribava a temps a l'hospital

ImageEs diu Ismael, té només quatre dies de vida i dos "tiets" molt especials. Són els agents de la Guàrdia Urbana que dimecres van atendre un servei extraordinari, ni més ni menys que el seu naixement. Els policies van visitar ahir la criatura, hospitalitzada a la unitat de prematurs de la Vall d'Hebron, en companyia de la família Porras Peña.

Mentre miraven la cara petita i bruna de l'Ismael, els agents explicaven que portaven tres hores de servei al Turó de la Peira quan un jove els va demanar ajut perquè "la seva mare era a casa amb dolors de part prematur". L'agent J.C. va ser el primer a pujar al pis i es va trobar amb Maribel Peña donant a llum. "El nadó estava pràcticament fora i només el vaig haver d'acompanyar", recorda. Ni ell ni el seu company, l'agent G.E., tenen fills i mai havien estat testimonis d'un part. Mig en broma, asseguren que la pròxima vegada "esperem que sigui en un hospital".

Encara somriuen quan expliquen que una amiga de Maribel els insistia que fossin ells els que tallessin el cordó umbilical. "Vam esperar l'ambulància i l'únic que vam fer és tapar el nen amb mantes". Tampoc van haver de donar-li el tradicional copet perquè el nadó trenqués a plorar. "Ho va fer espontàniament, va ser un respir", asseguren. En canvi, el despreniment de la placenta els va agafar desprevinguts. "Pensàvem que potser la dona patia una hemorràgia, no ho havíem vist mai".

Maribel, però, estava perfectament. Fins i tot el tocòleg va fer broma amb ella quan va arribar a l'hospital i li va dir que "no m'hauria d'haver molestat a anar-hi, perquè estava perfectament". Mostra d'això és que, dos dies després, ja té l'alta mèdica.

Per sort, la poca pràctica dels agents contrasta amb l'experiència de Maribel portant fills al món. L'Ismael és el quart i, encara que no havia de néixer fins al gener, "quan vaig començar a tenir pèrdues, sabia que hi havia alguna cosa que no anava bé". Dimecres va fer repòs absolut i esperava que arribés el seu marit, Hellman, perquè l'acompanyés a la Vall d'Hebron.

El petit, però, no va voler esperar, i a les cinc de la tarda Maribel enviava Mardin al centre de salut a demanar ajut. "Sabia que si agafava un taxi pariria al vehicle". Mardin, de 19 anys, va topar amb la patrulla i va decidir que els agents serien més efectius. No es va equivocar: l'ambulància que va traslladar mare i fill va ser escortada per garantir la màxima rapidesa en l'atenció mèdica.

Ara els dos agents miren el "petitíssim" Ismael -fa 45 centímetres- a través dels vidres. Hellman agafa el seu fill per primera vegada després de no haver-s'hi atrevit al matí. Lluny de mirades, Maribel torna a donar el pit al nadó. D'aquí a una setmana el tindran a casa.

Allà s'han quedat els altres fills de la parella, originària de Santo Domingo, i que fa vuit anys que viu a Barcelona. El fins ara benjamí, Johan, també va ser testimoni del part i Maribel explica que "es va estirar al llit amb mi, em va agafar la mà i em deia que no plorés". L'única nena, Mariel, va fer de guia als agents perquè trobessin el pis. Del nou germà en diu: "És molt bonic".
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Llevadores de guàrdia
Go to top of page