Lloret denuncia que han retirat efectius dels Mossos per poder fer el desplegament a Barcelona PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 03 novembre de 2005
El Punt │ L.J.. Lloret de Mar

El regidor de Governació de Lloret, Ignasi Riera, ha denunciat que s'han retirat Mossos que actuaven a Lloret per dur-los a Barcelona després que aquest dimarts hagi començat el desplegament del cos a la capital catalana. Riera ha lamentat que els pocs efectius que la població té a l'hivern encara hagin quedat més reduïts. Fins al setembre Lloret, Blanes i Tossa tenien 215 agents de la policia catalana i ara en tenen 135. Segons Riera, la diferència d'agents ha marxat a Barcelona, cosa que ha lamentat. El regidor també critica que el Departament d'Interior porti a Lloret mossos inexperts i que els traslladi quan agafen experiència.

El regidor ha explicat que actualment la ràtio d'agents per cada 1.000 habitants a Barcelona és de 4,5 i ha explicat que només tenint en compte la població censada i a l'estiu, que és quan hi ha reforç d'agents, faltarien 70 agents per complir la proporció a Blanes, Lloret i Tossa. A l'estiu, la Selva Marítima té 300 agents i perquè hi haguessin 4,5 agents per la població censada, sense tenir en compte el turisme, n'hi hauria d'haver 370.

Investigació policial

Riera també s'ha queixat perquè el govern català només reforça la Selva Marítima amb policies durant dos mesos a l'estiu quan la temporada turística és molt més llarga a Lloret. Segons el regidor, els escassos efectius repercuteixen negativament en la seguretat ciutadana perquè són els Mossos els qui han de fer investigació policial i aquesta, a causa de la manca d'agents, es pot fer durant poc temps, amb la qual cosa les investigacions queden inacabades. A més, segons Riera si hi hagués més investigació policial hi hauria menys delictes.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page