La Guàrdia Urbana de Reus elabora dinou plans de seguretat específics PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 02 abril de 2004


Els programes afecten la seguretat ciutadana, el trànsit, el civisme o el medi ambient.

Els responsables polítics i policials de la Guàrdia Urbana de Reus van presentar ahir el pla de seguretat local, el document que recull els aspectes estratègics, organitzatius i operatius del sistema de seguretat pública de la ciutat, i que inclou accions en els àmbits de la seguretat ciutadana, el trànsit, el civisme o la protecció social, entre d'altres. El treball es divideix en dinou plans específics segons un origen temporal, temàtic o territorial.

02/04/2004
EDUARD VALLÈS Reus El Punt Tarragona


En tots els plans específics inclosos en el treball marc, la regulació del trànsit hi fa un paper important, però no és l'únic. També s'hi reflecteix, per exemple, la necessitat d'incrementar la seguretat ciutadana als domicilis particulars, els comerços o els polígons industrials durant els períodes de vacances, sigui a través de campanyes de sensibilització o d'una major presència policial. Sense deixar d'apostar per una millor coordinació i col·laboració amb la resta de cossos de seguretat i amb els serveis d'emergències, el document abasta tot l'àmbit competencial de la Guàrdia Urbana; sigui protecció social, civisme, medi ambient o la defensa de les llibertats i els drets.

La propera Setmana Santa serà una bona prova per posar en pràctica aquest pla, que té en compte un possible increment de la delinqüència comuna i, alhora, el risc que comporta la concentració d'espectadors a les processons i les desviacions del trànsit a què obligaran aquests actes.

Els plans de seguretat específics de caràcter temporal inclosos en el document de treball de la Guàrdia Urbana de Reus recull els dispositius que s'han de portar a terme durant la cavalcada de Reis, el carnaval, els Tres Tombs, la Setmana Santa, el festival de circ Trapezi, les festes majors de Sant Pere i de Misericòrdia, i Tots Sants. Els programes d'actuació temàtics es refereixen a les eleccions, la volta ciclista, la pirotècnica, les terrasses, l'Expro-Reus, la neteja i Nadal. Finalment, els plans específics territorials defineixen les accions a dur a terme en relació amb el compliment de les normatives sobre gossos i abocaments, el control de ciclomotors i els dispositius necessaris per a les festes de barri. El pla té una part estadística que defineix els ciutadans, les activitats econòmiques i els punts més conflictius.

Ahir, durant la presentació pública del pla, el regidor responsable de la Guàrdia Urbana, Eduard Ortiz, i l'intendent del cos de seguretat, Josep Miquel Duran, no van voler donar detalls del programes d'actuació, pel seu caràcter reservat. La policia veu aquest treball, que estava obligat a redactar segons estipula la llei d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya de l'abril de l'any passat, com un document viu, subjecte a modificacions i a la incorporació de nous programes específics.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page