L'alcalde nomena cap de la Guàrdia Urbana Xavier Vilaró PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 28 juliol de 2004
ImageMAYKA NAVARRO
BARCELONA

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va firmar ahir el decret de nomenament de l'intendent major Xavier Vilaró com a nou cap en funcions de la Guàrdia Urbana. Vilaró, barceloní de 47 anys, substituirà a la cúpula de la policia municipal el superintendent Alfons Vidal quan aquest es jubili el 18 d'agost vinent. Estret col.laborador de Vidal, Vilaró exercia funcions de número dos del cos.

Els responsables de la regidoria de Mobilitat i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona han presentat al Departament d'Interior de la Generalitat una proposta de canvi de normativa que permeti que l'alcalde de la ciutat pugui designar el cap màxim de la Guàrdia Urbana sense l'obligació de convocar un concurs d'ascens.

"L'alcalde ha de poder nomenar i destituir una persona de la seva total confiança per dirigir la Guàrdia Urbana sense necessitat d'organitzar unes oposicions com passa ara", van argumentar fonts municipals coneixedores de la iniciativa. Per aquest motiu, de moment, Vilaró serà cap en funcions amb el càrrec d'intendent major. Després, si la norma és modificada, Clos el nomenarà superintendent.

PERIODISTA

Barceloní de 47 anys d'edat, Vilaró és llicenciat en Ciències de la Informació i Relacions Públiques i té diversos postgraus en gestió pública i estudis policials. Va ingressar a la Guàrdia Urbana el 1980. Al cap de poc temps de vestir l'uniforme, es va integrar en el gabinet de premsa de la policia municipal, temps en què va aprovar les oposicions a intendent. En aquesta època es va convertir en home de confiança de Julián Delgado, predecessor d'Alfons Vidal en la direcció del cos.

Vilaró va ser responsable de les unitats dels districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc abans d'aprovar les oposicions a intendent major. Actual mà dreta de Vidal, Vilaró és ara responsable de la divisió de coordinació, planifica els serveis extraordinaris de la Guàrdia Urbana, és interlocutor amb els altres cossos policials i dirigeix la sala del 092.

PERFIL "IDONI"

Fonts del govern municipal consideraven ahir que Vilaró reuneix el "perfil adequat de comandament" que necessita la Guàrdia Urbana "per afrontar el repte de dissenyar el nou model de seguretat que Barcelona ha de tenir amb el desplegament dels Mossos d'Esquadra a la ciutat".

Aquest nou model policial, segons les mateixes fonts, requereix més protagonisme dels agents locals en les tasques de seguretat de la ciutat: "Participarem en la seguretat perquè tenim el compromís que els Mossos d'Esquadra s'involucraran en qüestions de policia administrativa i civisme".
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L'alcalde nomena cap de la Guàrdia Urbana Xavier Vilaró
Go to top of page