Les policies locals de Calella i Pineda treballaran conjuntament als límits municipals PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 03 juliol de 2004
Els dos ajuntaments signen el primer pla de col·laboració intermunicipal

EL PUNT, 03/07/2004, TERESA MÁRQUEZ . Pineda de Mar

El Rierany dels Frares és el límit geogràfic que separa Calella del barri del Poblenou de Pineda i també una de les zones més problemàtiques pel que fa a l'afluència turística i, en conseqüència, a la multiplicació de petits delictes. Per donar una millor resposta policial a la situació, els ajuntaments de les dues poblacions van signar ahir el primer pla de col·laboració intermunicipal, que permet que els agents dels dos cossos locals puguin actuar conjuntament en accions concretes.

L'abast de la coordinació, que encara està pendent del redactat definitiu, preveurà serveis conjunts en la franja limítrofa dels dos municipis. En concret, segons va avançar el regidor de Governació, Miquel Pérez (ERC), els agents col·laboraran en controls de trànsit, de sorolls, de seguretat ciutadana per consum d'estupefaents i controls d'alcoholèmia. «L'objectiu final és poder afrontar amb més mitjans i més coordinació l'arribada de turistes a les dues poblacions, que comporta l'augment d'actes delictius», apunta el regidor. En aquest sentit, el Rierany dels Frares és una de les zones on hi ha més trànsit d'autocars amb turistes que arriben o marxen. «La presència d'aquesta gent comporta amb més assiduïtat de la volguda la presència de persones disposades a aprofitar-se'n o també d'aldarulls i alteracions de l'ordre públic que s'han de controlar», comenta Miquel Pérez.

El pla de col·laboració intermunicipal que s'ha signat entre Calella i Pineda no és gaire habitual, però ja hi ha referents en altres municipis catalans, com ara el que funciona als pobles vallesans de Vacarisses i Viladecavalls. La llei de les policies locals de Catalunya preveu la possibilitat que agents d'un poble actuïn al poble veí, encara que sempre amb l'autorització expressa de l'Ajuntament i de la Generalitat. Els Mossos d'Esquadra també hi participaran.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page