La consellera Tura demana quatre anys de paciència als municipis que volen més mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 22 novembre de 2004
EL PUNT, 21/11/2004

Assegura que el desplegament a la resta de Catalunya és ara el més prioritari

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, va demanar tres o quatre anys de paciència als alcaldes gironins que reclamen més mossos per patrullar en els seus municipis. Tura va dir que ara el més prioritari és acabar amb el desplegament a la resta de Catalunya. «Han de ser solidaris», va matisar. La consellera va fer aquestes declaracions en la inauguració de la seu de la policia local de Palafrugell i després que l'alcalde hagués demanat un increment del nombre de mossos. Tura també va explicar que la Generalitat vol extremar aquest hivern les mesures de precaució contra incendis com si fos ple estiu perquè el risc és elevat.

21/11/2004
MARC BATALLER Palafrugell


L'alcalde de Palafrugell, Lluís Medir, es va sumar a les peticions d'altres ajuntaments gironins com Llers o Portbou a l'hora de reclamar la presència de més Mossos d'Esquadra patrullant pels carrers. «Estem ben servits en qualitat, però no en quantitat», va dir Medir durant la inauguració de les dependències de la policia local de Palafrugell. Medir va demanar al govern que s'organitzi definitivament el mapa policial a Catalunya i va afegir que el municipi també necessita uns jutjats.
La consellera Montserrat Tura va atendre les peticions sobre la presència dels Mossos, però va puntualitzar que els municipis que reclamen més agents hauran de tenir paciència durant tres o quatre anys fins que s'acabi el desplegament: «Li he demanat a l'alcalde que sigui solidari i que entengui que Catalunya dóna com a molt 1.400 o 1.500 mossos a l'any i que hi ha un 50% del país on encara s'ha de fer el desplegament», va assenyalar Tura. També va afegir: «Els municipis no han de patir si tenen un problema greu de seguretat, perquè els enviarem els afectius d'on sigui.» La consellera, però, també va advertir alguns ajuntaments que, segons ella, demanen més efectius sense tenir dades objectives de delictes.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page