El sindicat majoritari a la Urbana qüestiona les instruccions donades durant l’atac a la comissaria PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 20 gener de 2014
Redacció │ Barcelona

Afirmen que de les imatges es desprèn manca de lideratge, de presa de decisió i de coordinació amb Mossos - Sol·liciten reunió on es reprodueixin les gravacions de les comunicacions dels indicatius que participaven en l’incidentL’incident del passat divendres en que al final de la manifestació en suport al barri de Gamonal un grup de violents va atacar amb el llançament d’objectes als agents i a les dependències de Guàrdia Barcelona de Barcelona, està portant cua en si del cos municipal. En una carta enviada al Cap del Cos de la Guàrdia Urbana, Sr. Evelio Vázquez, i distribuïda al conjunt de la organització, el màxim representant de SAPOL afirma que en aquest incident “s’hauria d’haver actuat diferent” i que la repercussió dels incidents a la ciutadania no és acceptable i lamenta el fet que “se’ns ha acusat de no defendre als ciutadans i les seves propietats, tancant-nos a la comissaria, i de no ser capaços ni de protegir-nos a nosaltres mateixos”.

La carta reconeix que la policia local barcelonina no té transferides les competències en ordre públic però considera que una agressió flagrant a una seu policial calia haver actuat de forma diferent al que es va fer.

Segons el sindicat SAPOL, en el moment de l’atac hi havia dues dotacions UNOC -que tenen formació en ordre públic- i 80 agents de policia de la pròpia comissaria, els quals estaven preparats per intervenir si s’haguessin donat les instruccions pertinents. SI més no, des del sindicat majoritari del cos critiquen que no es va donar cap ordre concreta durant els incidents.

Per la repercussió que han tingut els fets a nivell públic, i especialment internament pel que fa als membres del Cos de la Guàrdia Urbana, en la mateixa carta s’ha sol·licitat una reunió en que es reprodueixin les gravacions de les comunicacions aquella nit i procedir al seu anàlisi per evitar es reprodueixin fets semblants.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page