Nou episodi de descoordinació greu entre Urbana i Mossos en un tiroteig amb ferits PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 23 abril de 2013
Redacció │ Barcelona

El Sindicat CCOO ha denunciat en un comunicat que un tiroteig i posterior fugida de delinqüents succeït el passat cap de setmana, el qual va ser gestionat per operadors de Mossos d'Esquadra de Sala Conjunta, no es va comunicar en cap moment a les patrulles de guàrdia urbana, amb el consegüent risc pels agents municipals

Image

En un full informatiu enviat a tots els agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el sindicat CCOO ha denunciat que el passat cap de setmana es va registrar un tiroteig amb ferits a un barri de Barcelona, en el que van fugir els autors dels trets amb les armes, sense que s' informés en cap cas als agents mitjançant emissores de ràdio ni ordinadors embarcats, fet que va posar en perill objectiu als agents municipals.

Episodis anteriors de descoordinació van derivar en el compromís de la Prefectura de la Guàrdia Urbana en traslladar aquests incidents a la OPC (Oficina Permanent de Coordinació) i a la MCO (Mesa de Coordinació Operativa) per millorar la transmissió d'informació i analitzar de forma individual totes les situacions de descoordinació.

Tot i aquest compromís, i els acords en conveni pel qual s'ha d'informar immediatament davant de situacions de risc greu, el passat cap de setmana les patrulles de la policia barcelonina que prestaven servei en el moment del tiroteig, no van ser informades dels fets. Es dona el cas que els autors dels trets van fugir armats i en vehicle, i que per exemple se'ls podia haver aturat amb motiu de controls d' alcoholèmia que hi havia en aquell moment, amb el consegüent perill pels agents actuants.

Des de sindicats de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana s'ha mostrat la preocupació reiterada pel fet que aquestes "disfuncions" puguin incidir directament en successos greus irreparables per ciutadans i patrullers.

Altres situacions denunciades pels professionals es refereixen a casos en que hi ha atracaments en curs i no es posen en coneixement de l'altre cos o a les seves unitats. Tot i que mossos i locals de Barcelona utilitzen sistemes de comunicació compatibles, les patrulles de districte dels dos cossos no es poden comunicar directament.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page