La investigació "instagram" dels atemptats de Boston PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 18 abril de 2013
Redacció │ Barcelona

Els cossos federals americans fan un escrutini de totes les imatges dels moments anteriors a l'explosió penjades a les xarxes socials - El blog anònim 4chan Think Tank presenta un anàlisis preliminar dels que consideren sospitosos, i assenyalen persones amb bosses que semblaven dur una olla a pressió, així com policies que feien un seguiment als sospitosos

Image

La investigació de l'atemptat doble del dilluns a Boston recau principalment en les imatges de càmeres de seguretat, gravacions dels aficionats i material bolcat en línia a les xarxes socials. Els investigadors, sota el lideratge del FBI, s'han proposat veure totes i cada una de les imatges aconseguides pels ciutadans. Així, des d'ahir s'ha fet una crida a aportar qualsevol imatge que es consideri pugui ajudar a resoldre el fets.

Image

Al cap de pocs segons després dels atemptats la xarxa s'inundava d'imatges a Twitter, Facebook, Vine, YouTube i altres xarxes socials. Una allau d'informació potencial que a priori presentava el repte de processar-la de forma diligent i anònimament.

Òbviament, el que primer van fer els investigadors va ser assegurar gravacions en establiments de concurrència pública i entitats financeres. Però ja des del principi molts agents consideraven que la clau de la investigació serien les imatges que estaven prenent visitants de l'esdeveniment. Les imatges dels minuts abans de l'explosió.

Si més no la cooperació pública massiva té certs riscos d'esdevenir sense voler una caça de bruixes. D'aquí que des de les autoritats nordamericanes es prenguin amb molta cautela el treball fet en un web anònim en que ciutadans posen en relació imatges dels minuts anteriors a l'explosió i en que ja s'han assenyalat alguns sospitosos, així com agents de contraterrorisme que evidencien es trobaven realitzant tasques abans de les explosions. Si més no, fonts de la investigació consideren seriosament els treballs.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La investigació "instagram" dels atemptats de Boston
Go to top of page