TSJC desestima una reclamació patrimonial d'un manter ferit al fugir de la Guàrdia Urbana PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 12 març de 2013
Redacció │ Barcelona

L'Alt Tribunal entén que el venedor tenia l'obligació d' obeir i no fugir, i que les ferides van ser resultat immediat de la situació de perill creada per ell mateix - L'advocada del manter al·legava brutalitat policial i racisme per fonamentar la demanda

Image

A la Sentència 65/2013 del Contenciós Administratiu es revisava recurs a la decisió de desestimar la reclamació patrimonial interposada per l'advocada d'un manter, la qual reclamava que l'Ajuntament de Barcelona i la seva companyia d'assegurances Zurich es fessin càrrec de les ferides patides pel seu client al fugir de la Guàrdia Urbana, considerant la part actora "que eren conseqüència immediata de l'actuació de la Guàrdia Urbana" i que es tractava d'un "abús policial" amb motivacions racistes.

Sentència 65/2013 TSJC

En seu judicial s'ha evidenciat que les ferides al venedor d'ulleres i mocadors es van produir després que aquest inicies la fugida del lloc, desobeint als agents i arribant a intentar tirar al terra a motoristes del Cos de la Guàrdia Urbana, moment en que va resultar ferit el venedor, i per les quals ja es va condemnar al venedor per Falta de desobediència.

L'advocada al·legava que les ferides al seu client van ser resultant d'un intent d'atropellament dels policies cap al venedor, i que la persecució en si mateixa no estava justificada.

Per contra, el Tribunal considera que les lesions es van produir com a concreció de la situació de risc o perill originada per la conducta il·legítima prèvia del demandant, sense que existeixi cap prova de que la persecució hauria pogut ser efectuada en forma menys contundent.

En seu judicial el venedor i la seva representant admeten l'empenta a un policia que anava en moto, però posen en dubte l'obligació d'identificar-se i romandre al lloc. El Tribunal ha recordat a la part actora les obligacions derivades de la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana així com les Ordenances Municipals de Barcelona que prohibeixen l'activitat.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page