Les ulleres virtuals podrien esdevenir la revolució tecnològica definitiva a la policia PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 02 març de 2013
Redacció │ Barcelona

Google Glass promou la innovació al sector de tecnologia per les emergències - Fabricants prometen dispositius capaços de consultes automàtiques en línia als sistemes d'informació policial, amb reconeixement facial, matrícules i localització automàtica de fets inclòs

Image

Aquesta setmana s'ha acabat el Mobile World Congress, i una de les estrelles entre vestidors ha estat el projecte Google Glass. Si bé el propietari d'Android no tenia estand en aquesta edició, sí que hi va enviar una nombrosa delegació d'executius, la majoria dels quals eren fàcilment identificables per vestir les ulleres que Google preveu estrenar a finals d'aquest any.

Molts dels analistes presents al MWC ja el consideren un producte revolucionari -sense haver-se estrenat- a l'estil de com ho va ser el terminal iPhone de Apple per la indústria de la telefonia mòbil i de les tecnologies de la informació.

Presentació de Google Glass
Recreació aplicació ulleres a la policia
Revolució tecnològica com ho van ser les emissores de ràdio fa unes dècades

Quelcom obvi per policies novells com comunicar-se en temps real per veu, no era així fa tres dècades. Molts agents de policia que en aquests moment encaren la jubilació, sovint comenten el canvi radical que els va suposar la introducció dels dispositius de ràdio. Aquest canvi va fer possible en uns inicis les ràdio-patrulles, com a pas previ al desplegament de xarxes digitals d'emergències, l'establiment de bases de dades policials, la creació dels números d'emergència i ordinadors embarcats.

Actualment, amb la introducció dels ordinadors embarcats i les PDA, es pot considerar que els vehicles patrulla -a l'estat només els de la Guàrdia Urbana de Barcelona - disposen a la pràctica de les mateixes eines i aplicatius que podrien comptar a una comissaria. Si més no, els avenços s'han qüestionat pel fet la utilització de la consola requereix que un dels dos agents de la patrulla estigui dedicat a operar amb teclat i pantalla, fet que podria comprometre la patrulla de dos, o d'un agent com sol ser als Estats Units.

El projecte de Google promet resoldre això i permet totes les tasques de consulta d'aplicatius i/o denúncia que fa el policia al carrer es podrien desenvolupar automàticament o amb ordres de veu, mitjançant el visor de les ulleres de Google.

Innovació d'altres fabricants

Tot i que les prestacions de l'aparell de Google són considerades superiors per la majoria d'analistes, alguns fabricants com Golden-i han llençat els seus propis models inspirats en Google Glass.

Els protòptips, que ja s'han provat al carrer a la Policia Metropolitana Londinenca, permeten les següents funcions:
  • Camara foto / vídeo per gravació intervencions
  • Identificar sospitosos amb reconeixement facial i/o iris
  • Rebre alertes de detectors de moviment i temperatura
  • Escanejat plaques de matrícula i replicar consulta a base de dades (mode automàtic o per ordre)
  • monitoritzar signes vitals en persones tant en els agents com a persones
  • mostrar mapes de situació, procediments i legislació, i totes les dades d'una trucada d'emergència assignada a l'indicatiu.

Però no tot podien ser avantatges: molts experts creuen que caldria revisar exponencialment el número de servidors per emmagatzemar la informació generada, i sobretot, caldria adaptar el projecte a les legislacions vigents en matèria de vídeovigilància i protecció de dades.

comments powered by Disqus
Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page