Mètodes antiavalots i de control de masses, a examen al Parlament PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 28 febrer de 2013


La comissió podrà analitzar les experiències i mètodes d'altres països, incloent entre altres, la utilització de cavalls, gossos, canons d'aigua, dispositius acústics, gasos i ones microones.

Image

ImageEn el ple d'ahir al Parlament de Catalunya es va acordar crear una comissió d'estudi sobre els models de seguretat i ordre públic i l'ús de material antiavalots en esdeveniments de masses. Aquest acord suposarà la immersió de la classe política en la Brigada Mòbil, el qual els permetrà conèixer de primera mà el repte operatiu que suposa fer front als desordres públics.

La proposta de creació d'una comissió específica per a l'estudi de l'ordre públic, la gestió en esdeveniments de masses i el material antiavalots ha estat aprovada per 113 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i CUP) i 14 en contra (PPC).

La proposta estableix que la comissió estudiarà la planificació i els dispositius policials dels diversos models de seguretat i ordre públic per als esdeveniments de masses, i també el material antiavalots, especialment l'ús de bales de goma. La proposta també fixa que la comissió la integrarà un diputat de cada grup parlamentari, que hi podran assistir tècnics, especialistes i membres d'entitats i que s'allargarà durant quatre mesos. En acabar els treballs, haurà d'elaborar un informe final.

Combinació d'Unitat muntada i escamots a peu, Toronto 2010

Utilització canons d'aigua per dissoldre manifestació prohibida, Bèlgica 2011

Escamots d'agents a la carrera amb gossos policia, Londres 2011

Dispositius Acústics i sirenes, Pittsburg 2010

Gasos lacrimogens, Atenes 2013

Dispositius de microones, Exèrcit dels Estats Units

Utilització d'escamots d'agents a la carrera amb salves i pilotes de goma, Barcelona 2011

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page