Carteristes de patrulla i en acció (així roben als turistes a Barcelona) PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 12 febrer de 2013


Fets com els que apareixen a les imatges s'han reduït un 7,1% el 2012 respecte 2011 - Els furts tenen un gran impacte en víctimes estrangeres, ja que en molts casos els impedeixen viatjar d'acord amb els seus plans o continuar les vacancesL'hivern suau de les darreres setmanes a Barcelona ha propiciat un ús intensiu de les platges de Barcelona, amb una major presència de visitants. Aquesta circumstància no ha estat desaprofitada pels habituals delinqüents que operen en aquesta zona a l'estiu. En un vídeo gravat el primer dia de l'any de 2013 a la Barceloneta, s'observa com actuen els delinqüents, i com coordinant-se amb telèfons mòbils, escullen la víctima, la distreuen i li roben la bossa de mà amb totes les pertinences.

El vídeo va ser gravat per un turista israelià que va estar a punt de ser robat pels mateixos delinqüents. L'autor de les imatges acompanya el vídeo de comentaris sobre-impressionats que acusen a la policia barcelonina de la situació.

Disminueixen un 4,3% els fets delictius a Barcelona

Les dades de seguretat de la ciutat durant el 2012, que es van presentar aquest dilluns a la Junta Local de Seguretat de Barcelona, mostren una disminució del 4,3% dels fets delictius respecte al 2011. De la mateixa manera, els furts es redueixen un 7,1% i els delictes al metro un 14%, tot i que els robatoris a la via pública amb violència o intimidació han augmentat. Aquests resultats són conseqüència de la col·laboració entre els diversos cossos de seguretat.

Els furts continuen sent el tipus de delicte més habitual, i suposen el 54% del total d'infraccions, malgrat que el 2012 s'han reduït un 7,1%, i han passat dels 108.373 el 2011 als 100.658 el 2012. En aquest sentit, tot i haver augmentat el nombre de turistes que vénen a Barcelona, l'estiu passat es va registrar la xifra més baixa de furts produïts entre els mesos de juliol i setembre.

D'altra banda, augmenten els robatoris amb violència o intimidació a la via pública en un 13%, mentre que disminueixen els que tenen lloc a l'interior d'un domicili, que baixen un 5,7%.

El fort impacte dels furts en les seves víctimes, s'ha convertit en una de les principals xacres de la ciutat. Tot i els esforços de cossos policials i administracions, es continua amb una mitjana diària de més de dos centenars de furts al dia.

comments powered by Disqus
Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page