Mentre uns paguen extra i bestretes, altres ja plantegen noves retallades pel 2013 PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 30 desembre de 2012
Redacció │ Barcelona

Image

Suprimir la paga extra al Sector Públic, està provocant mals de cap als nostres polítics. N'hi ha alguns que porten mesos analitzant com restituir aquesta quantitat sense incomplir la lletra petita del Decret del Govern central. Altres, van més enllà i ja han deixat caure que suprimiran una nova paga el 2013 davant el col·lapse econòmic que s'acosta a la seva tresoreria. Aquest és el cas de la Generalitat de Catalunya. El Govern d'Artur Mas ha destruït uns 5700 llocs de treball al sector públic en dos anys, la majoria eventuals. Les retallades que han patit els treballadors públics catalans han suposat un estalvi de 729 Milions d'euros segons, elpais.com. Però aquesta quantitat està molt lluny dels 4000 Milions que calen estalviar per l'any 2013. Tot sigui per controlar el dèficit. Una nova onada de retallades ja està sobre la taula.

Euskadi

El Govern d'Iñigo Urkullu ha aconseguit aprovar, amb els vots de 26 dels seus 27 parlamentaris i l'abstenció dels Grups de la Oposició, el seu Projecte de Llei, Referent a l'avançament de les pagues extres de 2013 per els 67.000 bascos funcionaris. El seu portaveu, Josu Erkoreka, ha assegurat que és una solució "raonable i equilibrada", i sobretot legal.

D'aquesta forma, el tot just constituït Executiu Autònom ha salvat un dels principals reptes que se li han presentat "heretat" de l'anterior Legislatura, com és la suspensió provisional per part del Tribunal Constitucional de l'abonament especial de la paga de Nadal que s'havia ordenat des de l'Executiu de Patxi López.

Parlament de Navarra

El Parlament de Navarra ja ha abonat la paga extraordinària de desembre d'aquest any, després de que la Mesa del legislatiu foral ho decidís amb càrrec als pressupostos de 2013.

El president del Legislatiu navarrès, Alberto Català, Signo dijous les nòmines dels treballadors públics, els de la Cambra, Després de la decisió de la Mesa, i el diumenge al matí ja s'havien ingressat a l'estil d'Empleats addicional segons han informat a Europa Premi Fonts del legislatiu navarrès.

L'Informe Elaborat pel lletrat major de la Cambra Que indica Que el Reial Decret Llei de Suprimeix especialment la paga dels funcionaris de desembre i considera que aquest paràgraf no és d'aplicació als Empleats del Legislatiu. Encanvi, la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina no va desobeir la decisió de l'Executiu de Rajoy i els Empleats Públics del Govern Foral no cobraran la paga.

Galícia

Els Empleats Públics gallecs podran demanar la bestreta del 50 per cent de la paga extraordinària de juliol a la Nòmina de gener, una possibilitat que la Xunta inclou en els Pressupostos de la Comunitat de Galícia.

"Hem de reconèixer l'esforç dels funcionaris" ha manifestat el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, en la roda de premsa posterior a l'últim Consell de la Xunta de 2013, en la què es va donar llum verda al Projecte de Pressupostos per al proper exercici.

Sòria

El president de la Diputació de Sòria, Antonio Pardo, ha anunciat igualment la concessió de la bestretes de fins a 1000 Euros per a tots aquells treballadors públics que ho sol·licitin.

Barcelona Segons ha publicat La Vanguardia, els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Barcelona cobraran aquest mes de desembre una prima de productivitat i, al gener, l’avançament de la paga extra d’estiu.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page