Pujol valora positivament l'aturada en la convocatòria de noves places de mosso PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 18 octubre de 2012
Redacció │ Barcelona

"necessitem païr els 17.000 agents; alguns que han accedit no tenien vocació ni sentiment de país" - Atribueix criteris nacionalistes i no de qualitat professional

Image

Durant el primer congrés del Sindicat de Comandaments de Mossos d'Esquadra (SICME), l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assenyalat que, "avui dia, fer de policia és difícil perquè l'agent està al carrer davant de moltes situacions que no són fàcils com manifestacions o concentracions". L'expresident ha fet declaracions referides a l'aturada forçada de les convocatòries d'ingrès, valorant l'assumpte del desplegament de forma molt diferent a com s'havia fet fins ara.

Per l'expresident, "cal fer les coses bé perquè se'ns valori com a policia a dins i fora de Catalunya". I en aquest sentit, ha afegit que "cal que la policia sigui un referent a Catalunya". Pujol ha dit sobre els Mossos d'Esquadra que "la policia d'un país és molt important" perquè exerceix una "gran responsabilitat social". "I això us honora", ha afegit a mode d'interpel·lació.

A més, Pujol ha assenyalat que com a país, "necessitem que la nostra policia tingui qualitat humana, que estigui formada per gent positiva, amb esperit de servei a la societat i també vocació".

Atribueix qüestions identitàries per sobre de les professionals en la selecció de Mossos

Pujol s'ha mostrat "content" pel fet que enguany no s'hagi efectuat convocatòria als Mossos d'Esquadra amb l'objectiu d'ampliar el cos. L'expresident ha explicat que dels 100 agents inicials que conformaven la policia als anys 80, ara n'hi ha 17.000. "Ja fa temps que cal que païm aquesta xifra", ha ressaltat Jordi Pujol.

En aquest sentit, ha assenyalat que segurament hi ha agents que no tenen vocació ni sentiment, "però un Mosso d'Esquadra no és un policia qualsevol més". Pujol ha destacat que la policia catalana és una "estructura d'Estat" i per això cal que els Mossos d'Esquadra s'estimin el país.

Els Mossos d'Esquadra han fet convocatòries de fins a 1700 places, fet que ja va despertar polèmica sobres si aquests processos massius podien afectar a la qualitat de la formació. El Departament d'Interior sempre ha mantingut que "No s'ha sacrificat la qualitat per la quantitat. El nostre model és reconegut fora de l'Estat Espanyol. Formem als agents durant 9 mesos a l'Institut i un any de pràctiques" afirmava l'exDirector General de Seguretat Ciutadana, Jordi Samsó. Tot mentre era incapaç d'explicar per quina raó Alemanya, Holanda i Bèlgica dediquen fins a tres anys per a la formació bàsica de policia, incloent pràctiques en que treballa en totes les especialitats del cos.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Pujol valora positivament l'aturada en la convocatòria de noves places de mosso
Go to top of page