Quan siguin grans, un 35% dels nens volen ser policies i bombers PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 24 gener de 2005


Barcelona. -- Els nens i nenes catalans volen ser mestres, metges o veterinaris quan siguin grans, segons els resultats d'una enquesta que ha publicat l'organització Aldeas Infantiles SOS de Catalunya.

Amb el títol Conèixer els nostres nens, els encarregats de l'enquesta han entrevistat 1.312 nens i nenes d'entre 6 i 12 anys de 112 pobles i ciutats de tot Catalunya amb l'objectiu de conèixer el que és representatiu entre els més joves.

Del total de 97 professions diferents que esmenten tant nens i nenes com les seves principals preferències, s'imposen la de mestre, amb un 13,3%, seguit per la de metge (9,7%) i la de veterinari (8,7%).

Quan siguin grans, un 35% dels nens volen ser policies i bombers i un 49% de les nenes responen que preferirien dedicar-se a ser mestres, veterinàries o metges.

Nens i nenes coincideixen en cinc de les deu primeres professions (mestre, metge, veterinari, pintor i policia), mentre que entre la resta de preferències dels nens destaquen la de pilot de cotxes, arquitecte i mecànic, i entre les de les nenes, perruquera, ballarina i infermera.

L'enquesta també mostra que els tres personatges que més agraden als nens i nenes són Doraemon (38,7%), Shin Chan (36,5%), i Atori (13,7%), tots ells personatges de dibuixos animats de televisió.

Nens i nenes coincideixen en els dos primers, encara que ells hi afegeixen Ronaldinho i elles, Doremi, un altre dibuix animat.

Ronaldinho

Amb l'excepció de Ronaldinho, en el total de 210 personatges esmentats no n'hi ha cap que no sigui de ficció que arribi a un percentatge superior a l'1,5%.

Darrere dels personatges de televisió, que s'imposen en un 85,5% com els favorits de nens i nenes catalans, se situen els esportistes (6,6%), els personatges de contes i llibres (2,2%) i els artistes i cantants (2,1%).

Per un altre costat, els enquestats afirmen en un 92% que ajuden en les tasques domèstiques. Segons es desprèn dels resultats, les nenes hi ajuden més que els nens (96% i 88% respectivament).

El 36% de nens i nenes diuen que el que els agrada més fer a casa és jugar, seguit de mirar la tele (9,6%) i parar taula (9,4%), mentre que el que més detesten és desar i endreçar les coses (25%), fer els deures (12,2%) i netejar (9,7%).
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page