Centenars d'agents de la Guàrdia Urbana protesten per la gestió de Trias del cos municipal PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 10 octubre de 2012
Redacció │ Barcelona

La política de retallades indiscriminada, l'incompliment de compromisos i la connivència política amb casos de tràfic d'influències, eixos de la protesta - El canal de twitter oficial de la Guàrdia Urbana i mobilitat no informen de les restriccions de trànsit derivades de la protesta

Image

Els agents de la Guàrdia Urbana han convocat per a aquest dimecres al matí una protesta contra les retallades. La concentració ha arrencat al mateix carrer de la Guàrdia Urbana, on es troba la seu del cos policial, i s'ha desplaçat per vies molt transitades de la ciutat, com la Gran Via, el carrer de Pelai i la plaça de Catalunya fins arribar a la plaça de Sant Jaume. La protesta ha estat unitària de tots els sindicats majoritaris de la Guàrdia Urbana (SAPOL, UGT i CCOO) i hi han participat mil agents del cos.

La reivindicació principal es centra en l'aplicació extensiva del Reial Decret 20/2012, que implica la supressió de la paga de nadal, l'increment de la jornada per reducció de festius i la penalització econòmica de les baixes. Així mateix, el conjunt dels sindicats del cos local exigeixen el compliment de l'acord de Condicions de Treball i especialment que es faci efectiu el complement d'homologació en Seguretat Pública de l'any 2011, que suposa un 45 Euros mensuals bruts i un acumulat de 1170 Euros.

Tot i que l'Ajuntament de Barcelona fa bandera de tenir liquiditat i comptes sanejats, els sindicats també han denunciat l'impagament i bloqueig dels Fons d'Acció Social per import de 651.053 Euros. Finalment s'ha denunciat els increments anunciats del 5% sobre la Taxa de la Grua Municipal quan els ciutadans ja estan patint una forta pressió fiscal amb motiu de les retallades.

Una altra de les reivindicacions del cos és la manca d’efectius. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde, Xavier Trias, ha confirmat aquest dimarts que el govern central s’estaria plantejant fer una excepció amb Barcelona per permetre-li contractar personal. Recordem que el ministeri va limitar la contractació de treballadors públics. L’executiu, però, hauria reconegut que la ciutat té els comptes sanejats i podria fer una excepció també amb el cos de Bombers.

Tràfic d'influències a la Guàrdia Urbana

Des dels diferents sindicats s'ha recordat també la reivindicació històrica que es doti al cos d'una relació de llocs de treball, fomentant una autèntica carrera professional i evitant així les assignacions arbitràries a especialitats del cos. Des del sindicat CCOO s'ha recordat també la connivència del Cap de la Guàrdia Urbana amb el tràfic d'influències, al no sancionar un inspector del cos implicat en un cas flagrant d'afavoriment d'amics i familiars en la darrera oposició de 150 places.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Centenars d'agents de la Guàrdia Urbana protesten per la gestió de Trias del cos municipal
Go to top of page