Proposen una reforma real de la policia per centrar-la en la solució de problemes i la prevenció PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 01 octubre de 2012
Redacció │ Barcelona

En l'escenari actual de forta restricció pressupostària, el cos d'Inspecció policial anglès exigeix dotar de màxims recursos i eines als patrullers per a una major eficiència - Tot i que Sir Robert Peel definia fa 200 anys la prevenció del delicte com la principal missió de la policia, avui es centren la majoria dels recursos en la reacció un cop s'ha produït el crim

Image

Què fan els policies realment? Hi ha una assumpció per part de la majoria dels ciutadans (per exemple, els que veuen sèries de televisió) que els policies es dediquen a la captura d'assassins, a perseguir brètols que fan destroces el cap de setmana o a posar multes. La policia per ella mateixa li dirà que encara avui es perd massa temps marcant les caselles i omplint formularis.

Informe Taking Time for Crime, HMIC

Un nou estudi realitzat per la Inspecció de Sa Majestat de la Policia (cos d'inspectors) suggereix que la policia de primera línia, de fet, gasten al voltant del 80% del seu temps en activitats relacionades amb la delinqüència, però només tangencialment. Considera que haurien de centrar més esforços en la prevenció del delicte, que no arribar esbufegant a l'escena del crim un cop s'ha produït. Que això sigui necessari dir-ho, gairebé 200 anys després que Robert Peel erigís la prevenció del delicte en la tasca principal de la policia, és una història en si mateixa.

El primer problema, el cos d'inspectors manté, després d'analitzar 4,6 milions d'incidents registrats per sis forces i observar 36 torns de treball, és que la policia no saben realment el que se suposa que es marquen com a objectiu. Les sis forces tenien diferents declaracions de missió i només una referència explícita a la prevenció de la delinqüència. En part pel fet que la missió de policia està mal definida i en part perquè altres agències poden poc cooperants a col·laborar, i així sovint els recursos policials responen a emergències d'ancians, els malalts i els sense sostre quan una ambulància no es presenta o els serveis socials no disposen de recursos per atendre el servei.

Un altre problema és que la formació de la majoria dels agents es centra més sobre l'ús dels poders policials legalment establerts que no pas en la seva utilització per combatre eficaçment la delinqüència ( Estratègia policial orientada a la resolució de problemes ). En la formació inicial només un mòdul de 190 és centra en la perspectiva basada en l'evidència per a la prevenció del delicte, i no es reforça més endavant en la pràctica.

Un tercer, el cos d'inspectors diu, és que la policia al carrer, sovint no tenen bona informació sobre els incidents als quals han de fer front, de manera que o bé el gestionen malament o prenen massa temps fer-ho correctament. Això és en part una qüestió de joc irregular i deficient, en part, una qüestió de mentalitat - la informació que reben tendeix a ser reactiva més que orientada a la prevenció. Tots dos escenaris van ser lamentablement en evidència durant els disturbis d'agost de 2011.

Tot i això el cos d'Inspectors reconeix avenços a les policies locals. Una unitat de comandament bàsic en una de les forces estudiades ha estat pioner en una tècnica de "mapeig predictiu" en robatoris a desplegar personal a zones d'alt risc en moments específics, i juntament amb altres mesures, això ha provocat una caiguda important en aquest tipus de delicte .

En el període previ als Jocs Olímpics, una altra força ha reunit intel·ligència obtinguda per la monitorització de les xarxes socials i va posar a disposició dels funcionaris la informació per impedir accions de bandes criminals i extremistes disseminades en línia. Però aquests exemples són aïllats. Més típicament, la confiança en l'experiència sobre el coneixement fomenta un "art basat en la professionalitat" que ajuda a les forces de tirar endavant però no ajuda anticipar-se a futures problemàtiques.

Tot això és important perquè la policia, com totes les institucions, estan sent obligats a millorar o almenys mantenir els seus nivells de servei amb menys diners, i ningú dubta que hi haurà més retallades pressupostàries en els propers mesos. Les forces han començat compartir instal·lacions, l'externalització d'activitats i l'acomiadament de personal. Però els seus actius més importants són els agents uniformats de policia, i com de efectius són, individualment i fora de la comissaria, serà crucial per aconseguir més amb menys. Amb la reforma tant en l'aire d'una revisió de la paga i condicions laborals dels policies, de la policia en si mateixa i dels seus responsables, una nova Escola de Policia i la innovació forçada per imposició pressupostària, el cos d'inspectors té raó en defensar un nou plantejament en la definició, formació i equipament dels policies de primera línia per actuar amb eficàcia als carrers com a professionals i amb independència.

Per cert, les xifres mostren que el cos d'inspectors ha detectat que un 17% dels incidents registrats sobre la seguretat i civisme (que representen el 40% de tots els incidents) van ser trucades falses o que no requerien una actuació urgent de la policia. Això és molt. I molt car també.

Aquesta informació s'ha elaborat a partir de la traducció del següent enllaç de The Economist i l'informe objecte de la notícia

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Proposen una reforma real de la policia per centrar-la en la solució de problemes i la prevenció
Go to top of page