Trias es mostra preocupat davant el replegament forçat de la Urbana al no poder convocar places PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 24 setembre de 2012
Redacció │ Barcelona

En una entrevista al diari Ara l'Alcalde de Barcelona ha repassat la situació de les principals polítiques de la ciutat - El nou Gerent municipal impulsa un tomb a la Guàrdia Urbana, amb més especialitzacions i la creació de la Policia Judicial dels cos municipal, tot i que amb la dificultat que suposa la restricció d'incorporar nou personal

Image

"Un problema molt gros": així és com s'ha referit l'Alcalde Xavier Trias al fet que les restriccions pressupostàries imposades des del govern central impedeixin contractar nous guàrdies urbans per la ciutat. Pel que fa la percepció de seguretat, tot i que han millorat els índexs, l'alcalde encara vol més millores en aquest àmbit.

La restricció en la incorporació de nou personal suposa, a la pràctica, que Barcelona no podrà garantir la reposició dels 183 agents de la Guàrdia Urbana que està previst que es jubilin fins al 2012. Només se’n podria contractar 18 de nous. Així, no es podrà publicar l’acord d’Oferta Pública d’Ocupació per disposar de 200 agents de la Urbana i 60 bombers més, tal com s’havia previst.L'alcalde ha sentenciat que "per crear riquesa hi ha d'haver seguretat".

Actualment, el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona es troba immersa en un seguit de reformes liderades pel nou gerent i antic membre d'aquest cos, el Sr. Joan Delort. En els darrers mesos s'han posat en marxa grups especialitzats en la policia municipal, com el grup de platges, i actualment es prepara la posada en marxa de la policia judicial.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page