Mossos i funcionaris es queixen de les mancances per combatre les temperatures PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 30 gener de 2005
DDEG/EFE, GIRONA.

La forta onada de fred siberià que aquests dies està afectant les comarques gironines ha posat de manifest algunes deficiències en infraestructures i mitjans per combatre les baixes temperatures. Els Mossos d´Esquadra i els funcionaris d´Agricultura gironins han denunciat les mancances existents per combatre el fred.
Així, el Sindicat Autònom de Policia -SAP- que és el sindicat majoritari del Cos de Mossos d´Esquadra ha denunciat la manca de roba d'hivern, com botes de muntanya o pantalons, entre d'altres, que pateixen els mossos destinats a la Regió Policial de Girona.

Tot i que aquesta problemàtica s´arrossega des de fa anys, segons el SAP, la forta onada de fred d'aquests dies encara ha agreujat més la situació. Per aquest motiu el sindicat assegura no entendre com des de l'Administració de la Generalitat «no es dota del material d'uniformitat d'hivern als efectius policials que tenen un gran protagonisme dins del pla Neucat, com és l'auxili d'aquelles persones que puguin quedar atrapades per la neu».

El SAP es planteja, doncs portar a terme mobilitzacions tal com van fer els mossos de trànsit arran de les nevades del desembre del 2001. En aquella ocasió, gràcies a les mobilitzacions el Departament d'Interior va dotar aquests agents d'un tipus d'uniforme d'hivern específic.

Així mateix el Sindicat Autònom de Policia constata que en aquest repartiment d'uniformes d'hivern no s´inclouen els mossos de la Garrotxa, perquè es considera la Garrotxa com a zona no d'alta muntanya. Mentre, el SAP també denuncia que els mossos que porten a terme tasques de Seguretat Ciutadana tot i el fred que s´està patint els últims dies han de patrullar amb sabates de xarol les quals, segons el sindicat, són del tot inoperatives en les actuacions que han de portar a terme, ja que els provoca moltes relliscades. Així mateix, afirmen que no disposen del material adequat per als dies de pluja. Per tots aquests motius es plantegen portar a terme mobilitzacions.


Els funcionaris també es queixen

Els Mossos d´Esquadra però no són els únics que posen de manifest el seu malestar davant la falta de mitjans per combatre el fred. Alguns funcionaris de la delegació d'Agricultura de Girona han de treballar aquests dies amb jaqueta perquè el sistema de calefacció és antic i la calor de la caldera no arriba fins a la segona planta de l'edifici on treballen.

La Generalitat no té previst invertir per millorar aquest sistema de calefacció perquè estan en un edifici de lloguer i han de traslladar-se a la nova seu.
Els 8 funcionaris que treballen a la segona planta de l'edifici situat a l'avinguda Sant Francesc de Girona passen fred malgrat que els han instal·lat estufes i durant aquests dies les baixes temperatures els han obligat a treballar amb les jaquetes posades.

Mentre la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil de la Generalitat va actualitzar ahir a tarda l'activació de la fase d'alerta del Pla d'Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat) en 16 comarques del nord de Catalunya, entre les quals hi ha la Garrotxa, Ripollès, Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla de l´Estany i Selva.

Les previsions meteorològiques apunten que les mínimes experimentaran avui una millora mentre que les màximes continuaran baixes. Així mateix s´espera una major presència de sol tot i que es preveuen intervals de núvols. Per als propers dies s´espera que les mínimes tornin a experimentar una lleugera baixada.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Mossos i funcionaris es queixen de les mancances per combatre les temperatures
Go to top of page