El CNP elimina les actuacions massives o indiscriminades basades en criteris ètnics PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 20 maig de 2012
Agències

La nova circular ressalta la improcedència de traslladar a dependències policials als ciutadans estrangers, que, després de la seva identificació, es constati la seva estada irregular a Espanya, sempre que s'hagi comprovat la seva identitat i justifiqui un domicili

ImageLa Direcció General de la Policia ha aprovat una circular, que es farà pública aquest dilluns, per la qual es prohibeixen les quotes de detenció d'immigrants i les batudes "indiscriminades". Aquest document pretén eliminar qualsevol ambigüitat en el manteniment de la seguretat ciutadana i la garantia dels drets i llibertats.

El director de la Policia, Ignacio Cosidó, ha decidit oficialitzar en aquesta circular les instruccions que el comissari general d'Estrangeria i Fronteres ja va transmetre en relació amb la prohibició d'establir quotes d'identificació d'estrangers i les actuacions massives o indiscriminades basades en criteris ètnics. L'objectiu és difondre aquestes instruccions de forma més clara i directa per evitar qualsevol interpretació imprecisa, ha explicat el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

El document especifica que les identificacions de persones que infonguin sospites es realitzaran "de forma proporcionada, respectuosa i de la manera que menys incidència generi en l'esfera de l'individu". Aquestes instruccions reiteren la prohibició d'actuacions "innecessàries, arbitràries, abusives o que suposin una extralimitació de les facultats que l'ordenament jurídic" atorga a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

De la mateixa manera, ressalta la improcedència de traslladar a dependències policials als ciutadans estrangers, que, després de la seva identificació, es constati la seva estada irregular a Espanya, sempre que s'hagi comprovat la seva identitat i justifiqui un domicili.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El CNP elimina les actuacions massives o indiscriminades basades en criteris ètnics
Go to top of page