Els policies francesos en peu de guerra per la imputació d'homicidi voluntari a un agent PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 27 abril de 2012


Per primera vegada els policies francesos s'han manifestat d'uniforme, amb els seus vehicles patrulla i en horari de servei, ocupant tota l'Avinguda dels Camps Elisis de Paris - La protesta es va organitzar espontàniament per Whatsapp i TwitterPolèmica judicial entre magistrats, fiscals i policies a Paris després de la intervenció el passat dissabte d'una patrulla de la Policia Nacional que va acabar amb un delinqüent mort, que havia apuntat els agents amb una pistola. L'auto de processament ha estat el detonant, que imputa un delicte d'homicidi voluntari al policia sense tenir en compte la legítima defensa d'aquest i l'exercici de les seves funcions.

L'incident i la protesta dels policies no ha passat desapercebut als dos candidats que concorren a les presidencials franceces. Sarkozy ha apostat per modificar la llei i establir clarament una presumpció de legítima defensa per totes les actuacions de la policia, de la qual només en gaudeixen ara els agents de la gendarmeria emparats pel Codi Militar Francès.

Un barri qualificat de "bomba de rellotgeria social" i policies "cremats" per la forta pressió

L'actuació policial va tenir lloc al suburbi de Noisy-le-Sec, quan una patrulla de quatre policies van rebre informació de que en una plaça hi havia un multireincident buscat per la policia francesa. A l'arribar al lloc, el delinqüent va llençar una falsa granada i va apuntar amb una arma de foc els seus perseguidors. El fet que el perseguit va rebre un tret per l'esquena, has estat el motiu prinicipal pel qual el jutge ha establert la qüalificació d'homicidi voluntari, decisió que no ha estat recorreguda per la Fiscalia de Paris. Aquest fet ha determinat que en aplicació de la Llei de Policia Francesa es suspengui de sou i feina els implicats.

Els sindicats de policia han estat molt crítics amb les autoritats i la judicatura per la duresa amb la que es qualifica les actuacions de la policia aplicant-los sempre la "presumpció de culpabilitat", i la feblesa amb la que es tracta els delinqüents multireincidents violents a França.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page