Els mitjans fan premsa groga de la policia grega "de lloguer" obviant que a BCN es cobren taxes PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 10 abril de 2012
Redacció │ Barcelona

Titulars com "Grècia llogarà els seus policies per cobrir despeses" s'han fet des de la ignorància de les desenes d'ordenances fiscals municipals i regionals arreu d'Europa que preveuen el cobrament de taxes per servei extraordinaris policials - A Barcelona, la Guàrdia Urbana cobra per serveis de la Unitat Muntada en actes privats, per suport en rodatges i acompanyaments especials, a partir de 45 euros hora per agent

Image

Dins de l'espiral sensacionalista associada a la crisi, els mitjans de comunicació han destacat aquests darrers dies que els policies grecs es podran llogar per actes privats. Res més lluny de la realitat. El que que ha fet el govern grec és equiparar la seva policia a la majoria de cossos europeus, que disposen de taxes (preus públics) per prestacions de serveis policials extraordinaris per necessitats puntuals privades, ja sigui per acompanyaments de transports especials, rodatges o altres actes en benefici de persones o societats determinades.

Taxes per prestacions de la Guàrdia Urbana Barcelona 2012
ara.cat: Grècia llogarà els seus policies per cobrir despeses

Pel que fa l'Ajuntament de Barcelona, com la majoria d'ajuntaments espanyols, dins de les ordenances fiscals s'hi estableixen les taxes per prestacions de la Guàrdia Urbana i Circulacions Especials.

Fet imposable, el mateix que els Grecs

La normativa de la Guàrdia Urbana de Barcelona inclou, a banda dels supòsits típics subjectes a taxa com els transport especial o les ocupacions de via pública que requereixen de regulació amb agents, s'inclou un calaix de sastre per "la prestació de serveis que ultrapassen les funcions pròpies previstes per les policies locals d'acord amb la normativa vigent".

Mentre que els mitjans han destacat que a Grècia per 30 euros/hora tens un agent, a Barcelona el preu més econòmic, puja a 42 euros. Si el servei es fa en vehicle motoritzat, el cost -incloent dos agents- puja a 98,56 euros per hora.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page