Pàgines no oficials i periodistes assumeixen la campanya on line de prevenció de robatoris del MWC PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 28 febrer de 2012
Redacció │ Barcelona

Si bé en general es reconeix el molt bon treball del dispositiu de seguretat del congrés, no es comprèn com no s'han adaptat els canals de comunicació als que s'utilitzen habitualment per la majoria dels participants - Mossos s'ha compromès incorporar-se a twitter en el futur immediat

ImageTenint en compte que la pràctica totalitat dels congressistes del MWC pertanyen a la indústria de les tecnologies de la informació i que utilitzen les xarxes socials per comunicar-se i informar-se, resulta curiós que des de les autoritats s'hagi centrat tota l'estratègia preventiva del costat ciutadà en distribuir fotocòpies en que es donen consells generalistes i poc útils, i que no descriuen clarament les tècniques utilitzades pels delinqüents.

Mossos d'Esquadra no és present a twitter i la Guàrdia Urbana (activa des de fa una setmana), va emetre les comunicacions en català dirigides als assistents del congrés fins que les crítiques a la xarxa van fer que traduïssin alguns tuits a l'anglès.

Ja des de fa unes setmanes, la pàgina de denúncia ciutadana pels robatoris a Barcelona www.robbedinbarcelona.com ha estat especialment activa en enviar missatges a tots els tuitaires que indicaven que anirien a Barcelona per advertir-los de les tècniques de robatoris més utilitzades. Els tuits inclouen un enllaç a una guia on es detallen tots els mètodes dels delinqüents de la ciutat.

Així mateix periodistes de successos de Barcelona com Antonio Baquero de El Periódico, van utilitzar el seu compte twitter per donar consells en anglès davant el fet que ja s'havia obert el Congrès i els únics tuits fets per la Guàrdia Urbana es feien en català. Hores després de les crítiques des de la Guàrdia Urbana es van enviar alguns tuits en que es derivava als congressites a la comissaria provisional dels Mossos instalada a l'interior del recinte firal.

Mossos ha informat que està estudiant incorporar-se a twitter, i així seguir l'exemple de totes les policies europees i que compten amb aquest canal per donar informació de rellevància i preventiva per a la seguretat pública.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Pàgines no oficials i periodistes assumeixen la campanya on line de prevenció de robatoris del MWC
Go to top of page