Puig es mostra favorable a les patrulles ciutadanes a l'àmbit rural PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 22 febrer de 2012
Redacció │ Barcelona

L'onada de robatoris a ponent ha fet que molts pagesos s'organitzin en grups de vigilància rememorant els antics sometent - En seu parlamentària el Conseller d'Interior s'hi ha mostrat favorable

Image

L'increment de les problemàtiques delinqüencials al camp català va fer que fa un any Interior posés en marxa un programa conjunt entre entitats de pagesia, agents rurals, policies locals i mossos d'esquadra per prevenir els actes criminals i a l'hora detectar i detenir-ne els seus autors.

Segons tots els indicadors els fets delictius haurien disminuït un 30% respecte l'any anterior. Si més no, les cooperatives de pagesos de Ponent van optar per crear patrulles davant les limitacions de recursos dels Mossos, fet que va ser qualificat pel Conseller com que "davant les noves realitats necessitem noves propostes, respectem plenament i donem la benvinguda a aquestes iniciatives".

Primera nit de patrulles veïnals a Alcarràs

Amb motiu de la sessió de control al Govern feta avui al Parlament, a preguntes de la diputada Carme Mòdol (Esquerra) sobre el seu posicionament respecte les patrulles ciutadanes i les seves declaracions, el Conseller ha afirmat que la "col·laboració ciutadana és un dels propòsits d'aquest programa".

Puig ha recordat que l'acció coercitiva, la persecució, la investigació i l'acció policial és indelegable, però que "la seguretat en la seva dimensió més preventiva és responsabilitat de tots i no en exclusiva de la policia".

El Conseller ha assimilat les patrulles de propietaris rurals a mesures com reforçar un pany, posar circuits tancats de vigilància o la contractació de seguretat privada.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page