Els sindicats de Mossos convoquen una nova manifestació contra els pressupostos de 2012 PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 01 febrer de 2012
Redacció │ Barcelona

Serà el proper dia 9 de febrer a les 18:30 a la Plaça Catalunya - Els pressupost del Departament d'Interior disminuirà un 4,6%, i gran part de la retallada es repercutirà a les nòmines dels treballadors

Image

L'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya prevista per al proper 14 de febrer, han posat en peu de guerra a tots els sindicats de la Policia de la Generalitat. La reivindicació principal és que no es traslladi els ajustos del Departament al capítol de Personal. Per la seva part, Felip Puig ja ha explicat en comissió al Parlament que qualsevol ajust passa per reduir la massa salarial tenint en compte que el seu Departament destina el 88% dels 1147 milions € del pressupost global a les retribucions.

La resta del pressupost, no destinat a personal, també patirà retallades substancials. Així, es redueix en un 60% el pressupost destinat a neteja de comissaries i dependències (de 7 m€ a 3 m€), el menjar de detinguts en un 80%(de 518.000 € a poc més de 88.000 €) i la reposició d'uniformitat en un 60% (de 3,2 m€ a 1,2 m€). També s'ha previst reduir el parc mòbil i la reducció en carburant per als vehicles patrulla.

Nova promoció a l'aire

Tot i les reiterades afirmacions de Puig que intentarà convocar 500 places de mosso i 100 de bomber, webpolicial ha pogut comprovar que dites ofertes públiques no estan previstes a l'actual projecte de pressupostos presentat al Parlament. Fonts d'Interior han assegurat que queden per assignar 50 m€ al conjunt del pressupost de la Generalitat i que es podrien dedicar a convocar noves places. Per la seva part, des del Departament d'Economia ho descarten plenament.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page