Desenes de mossos ocupen la comissaria de la plaça d'Espanya en protesta per les retallades PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 13 gener de 2012
El Periódico - Antonio Baquero

Interior convoca una reunió amb els representants dels agents aquest divendres a la tarda

Image

Mig centenar de membres dels sindicats dels Mossos d'Esquadra han ocupat aquest divendres al matí el vestíbul de la comissaria de la plaça d'Espanya en protesta per les retallades al cos que preveu el Departament d'Interior. Els manifestants porten xiulets i pancartes amb lemes com "Mossos en lluita" i "Ja no treballem Mas", i alguns d'ells porten plàtans a les pistoleres.

"Aquesta és una mesura a la qual ens ha obligat Interior per la seva imposició de les retallades i amb la qual pretenem obrir un espai de negociació", ha explicat David Miquel, portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya. "Creuen que som els tontos de l'Administració", ha afegit Antoni Castejón, del Sindicat de Mossos d'Esquadra-CCOO, que ha subratllat que l'ocupació serveix per a "dir prou davant unes retallades sobre les quals s'ha negat el dret a negociar, a diferència d'altres col·lectius com els funcionaris de presons".

"Aquesta és la primera de les accions de protesta no convencionals que portarem a terme. Si ells no negocien, nosaltres lluitarem", ha dit Valentín Anadón, del Sindicat Autònom de Policia-UGT.

El Departament d'Interior ha convocat els representants sindicals dels agents per a una reunió aquest divendres a les 17.00 hores a la comissaria de les Corts.

COMUNICACIONS EN CASTELLÀ

Els sindicats han fet una crida als agents que estan de servei perquè facin les seves comunicacions en castellà, en lloc de català, en senyal de protesta.

Les retallades que la conselleria pretén aplicar als Mossos, com no convocar aquest any noves promocions d'accés, rebaixar les pagues extres i suprimir els vals per a menjador, han posat en peu de guerra els sindicats de la policia autonòmica.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page