Nova uniformitat per als Mossos d'Esquadra PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 10 gener de 2012
Redacció │ Barcelona

El Departament d'Interior presenta als sindicats la que serà la nova uniformitat del Cos de Policia de la Generalitat a partir de 2013 - Nova oportunitat perduda per homogeneïtzar la imatge de la policia de Catalunya

Image

En línia de les accions endegades per altres cossos de policia, la Generalitat de Catalunya ha decidit modernitzar els uniformes del seus agents amb gorra esportiva, polos, i pantalons i calçat més operatiu.

Des de la restitució dels mossos l'any 1983, l'uniforme actual s'ha mantingut al llarg del temps, tot i que l'any 1996 es van introduir modificacions a l'escut del cos (eliminant la llegenda Direcció General de Seguretat Ciutadana) i es van modificar els distintius de rang. Ja més recentment, als diferents uniformes operatius s'hi han afegit els escuts de les diferents especialitats del cos.

Image

Image

Mentre que al Cos Nacional de Policia o la Gendarmeria Francesa el canvi d'uniforme es va aprofitar per fer una imatge més moderna -variant la ubicació dels rangs o la tipografia- en el cas de les mostres dels mossos sembla que es tracta de la conversió de la camisa actual en un polo, tot i que s'hi incorpora la senyera posterior a l'estil de les samarretes del FC Barcelona. Pel que fa als agents de Trànsit, el nou Polo incorpora la part superior groga i bandes reflectants.

Image

En qualsevol cas, la nova uniformitat farà necessària la revisió del Decret 184/1995, de regulació dels uniformes reglamentaris i els distintius de la Policia de la Generalitat.

Reaccions

La nova uniformitat ha estat rebuda amb divisió d'opinions. Als fòrums policials alguns han qüestionat l'estètica i disseny i d'altres l'han valorat positivament. A nivell de comandaments superiors, si bé es considerava convenient un enfoc més operatiu de la roba de treball, hi hagut un qüestionament obert de la iniciativa al considerar que qualsevol revisió "havia de ser feta en l'horitzó de crear una uniformitat única per Mossos d'Esquadra i Policies Locals".

Tot i aquests pronunciaments en favor d'una homogeneïtzació d'uniformes des de Mossos d'Esquadra, la realitat és que en el si de les policies locals no existeix un Decret d'Uniformitat únic, i que cada un dels 210 cossos de policia local vesteixen sense unitat de criteris.< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page