El Consorci encarrega un estudi sobre seguretat al Camp de Tarragona PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 12 març de 2005
El Consorci del Camp de Tarragona ha presentat dimarts al vespre l'estudi sobre seguretat que ha encarregat a l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, vinculada a la UAB. Segons ha explicat el director de l'escola, Manuel Ballbé, el Camp viu hores d'ara 'una anorexia policial fruit de la política del PP', i l'estudi pretén combatre-la.

L'estudi es realitzarà entre aquest 2005 i el 2008, i tal com han explicat el propi Ballbé i el president del Consorci, Joan Miquel Nadal, s'iniciarà amb un diagnòstic de la situació actual, una posterior detecció de les necessitats en matèria de seguretat i, a més, 'intentar arribar a una certa capacitat d'innovació pel que fa a noves tecnologies aplicades a la seguretat', ha dit Nadal.

En un tercer ordre de coses, el també alcalde de Tarragona ha mostrat el seu desig que l'estudi pugui establir fórmules perquè el propi Consorci sigui capaç a través de l'estudi de fer controls de qualitat. 'Igual que els fem sobre el treball de les indústries químiques, ho podem fer amb la seguretat', ha dit Nadal, que també ha revelat que el cost d'aquest programa és de 175.000 euros que es pagaran per etapes.

Des de l'equip que redactarà l'estudi, Manuel Ballbé ha destacat que es vol treballar en diversos camps, el més important dels quals és 'la seguretat pública tradicional'. Ballbé ha estat molt crític amb la situació actual al Camp de Tarragona: 'Aquí hi ha un problema que és l'anorexia policial: hi ha hagut un replegament de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i un no desplegament dels Mossos d'Esquadra. Això és fruit de la política del PP, que en els seus anys de govern ha reduït en 30.000 el nombre de Policies'.
Ballbé ha destacat la importància d'aquest estudi, que ha de servir per promoure la seguretat en 'un dels motors de l'economia catalana' i, més concretament, un dels 'puntals del turisme'. 'I sense seguretat ciutadana, el turisme perilla', ha afegit.

Ballbé ha revelat que el programa analitzarà formes de seguretat preventiva en altres àmbits, especialment la seguretat vial. 'És un problema greu que causa deu vegades més morts que en el criminal. Tenim cada mes dos 11-M i encara es tracta el tema amb frivolitat', lamentava el director de l'Escola.

Altres àmbits d'actuació pel que fa a la seguretat preventiva serà la seguretat rural, 'que ha disminuït en els últims anys fruit de la reducció en agents de la Guàrdia Civil', i també l'alimentària, 'molt important en el turisme'. Ballbé ha afegit també la violència domèstica com un dels àmbits en què es vol fomentar la seguretat preventiva al Camp de Tarragona.
'La darrera part del programa serà aplicar els mètodes d'avaluació de seguretat de què disposem, com les auditories, en qualsevol d'aquests camps, per complementar el que digui l'estudi o comprovar la validesa de les mesures que s'han pres'. Tot plegat, ha assegurat Ballbé, per tal de 'posar els mitjans necessaris per aconseguir un model de seguretat adequat'. 'Tal com diu el president Maragall, no hi pot haver una Espanya radial. De la mateixa manera, tampoc no hi pot haver una Catalunya radial amb un model barcelonacèntric'.


< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page