Rajoy podria recuperar el Ministeri conjunt de Justícia i Interior amb Ruiz-Gallardón al capdavant PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 20 desembre de 2011
Redacció │ Barcelona

Ruiz-Gallardón, possible nou Ministre de Justícia i Interior - El fins ara Alcalde de Madrid ha liderat les úniques reformes a la Llei Orgànica de FCSE: Agents de Mobilitat i convenis per més competències PL Madrid

Image

Fonts del PP han informat a webpolicial que els plans d'austeritat i major eficiència en la formació del govern, unit al fet que alguns Ministeris com el d'Economia i Hisenda es podrien de desdoblar en dos de diferents, farien possible que Mariano Rajoy recuperi el Ministeri de Justícia i Interior, deixant sota el mateix ministre tot el sistema de justícia penal (Policia, jutjats i presons).

En els antecedents immediats, Juan Alberto Belloch va ser el primer ministre en que s'unificava Justícia i Interior, durant dos anys del 1994 al 1996. A la transició, el fundador del PP Manuel Fraga Iribarne va ser durant un any al 1976 el Ministre d'Interior i la Governació.

Democràcies Comparades

Als Països Baixos compten des de fa dècades amb el Ministeri de Seguretat i Justícia -en períodes conegut només com a Ministeri de Justícia- del quan en depèn orgànicament la policia, i que aglutina tots els equips de treball conjunts entre judicatura, fiscalia i el servei de policia (integrat en un únic servei dividit en 26 regions policials).

Ruiz-Gallardón, possible nou Ministre de Justícia i Interior

En les quinieles de ministres potencials, Alberto Ruiz-Gallardón, fins ara Alcalde de Madrid, ocupa el primer lloc per a ocupar aquest ministeri unificat de Justícia i Interior. Llicenciat en Dret, va opositar al cos de Fiscals de l'Estat, exercint durant dos anys. Feta la seva entrada en política, va ocupar primer la presidència de la Comunitat de Madrid, i després l'alcaldia.

Ruiz-Gallardón ha impulsat la creació dels Agents de Mobilitat amb l'objectiu de descarregar la Policia Municipal de Madrid de les tasques de trànsit per dedicar-los a la lluita contra la inseguretat ciutadana. En diferents discursos s'ha mostrat partidari de revisar el model policial espanyol, i ha signat diferents convenis amb el Ministeri de l'Interior pel qual la Policia Local Madrilenya assumia competències en policia judicial en l'àmbit de la seguretat ciutadana, sinistralitat laboral i el petit delicte.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Rajoy podria recuperar el Ministeri conjunt de Justícia i Interior amb Ruiz-Gallardón al capdavant
Go to top of page