La policia local de Barakaldo cobrarà una taxa de 40 € per intervenir en conflictes particulars PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 02 desembre de 2011
Redacció │ Barcelona

A partir de 2012, i d'acord amb la proposta fiscal del municipi biscaí, la policia local podrà començar a cobrar als ciutadans quan actuí per solucionar un problema entre particulars de naturalesa civil

ImageUn xoc entre vehicles o una fuita d'aigua amb humitats en un pis, son exemples de serveis pels quals la policia facturarà als ciutadans que demandin presència uniformada en aquests casos. La taxa mitjana es situa en els 70 euros, ja que s'aplicaran criteris diferents de facturació segons es tracti de serveis diurns o nocturns, realitzats per personal en servei ordinari i extraordinari, i pel desplaçament que serà un import fix de 19.43 €.

La mesura té com a finalitat acabar amb la pràctica de moltes asseguradores d'utilitzar les certificacions de serveis policials en comptes de verificar pel seu compte els incidents. Actualment totes les policies ja cobren per la remissió d'atestats d'accidents de trànsit.

La taxa del servei, aplicant els paràmetres anteriors pot anar del 30,32 € als 60,62, si es presta de nit i en festiu.

El Consistori Biscaí (PSM) considera que aquesta taxa és adequada per fer front als "abusos" de les companyies asseguradores. Per la seva banda, la oposició al consistori (PP) considera que abans de traslladar la càrrega als ciutadans caldria racionalitzar les despeses actuals de l'Ajuntament.

Actualment, la majoria de policies locals i autonòmiques ja tenen aprovades taxes per a la remissió d'atestats d'accidents de trànsit a les companyies asseguradores o particulars.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page