Les motxilles aeropropulsades per serveis d'emergència es converteixen en una realitat PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 28 novembre de 2011


En un futur proper és probable que moltes policies disposin de patrulles de reacció dotades amb sistemes de propulsió aèria personal

ImageCom ja va passar amb les tabletes tàctils de Star Trek, aparegudes a la petita pantalla fa dècades i ara fetes realitat en dispositius com iPad, les motxilles autopropulsades vistes a James Bond o Judge Dreed són ja una realitat gràcies al fabricant aeronàutic de Nova Zelanda Martin, que després de 30 anys de recerca i desenvolupament, començarà a fer entrega de les primeres unitats a exèrcits i cossos de policia.

El fabricant de la Martin Jetpack, ha orientat els seus usos a l'àmbit dels serveis de protecció i seguretat, tenint en compte que permet arribar i aterrar a qualsevol entorn urbà o rural.S'inclouen versions pilotades i sense pilot (UAV), pensades les darreres per distribuir material en zones de desastre o recollir persones. Els dissenyadors en destaquen la facilitat de maniobra i la possibilitat de volar a velocitats de 100 km/h i a una alçada màxima de 2500 metres. Tot i això l'autonomia de 60 minuts de vol sembla força limitada tenint en compte el cost de 60.000€.

Sense llicència de pilot

A diferència del ja famós Segway, que no entrava en cap de les categories legals de vehicles, la motxilla aèria recau sota la categoria dels ultralleugers, i s'exigeix més de 18 anys, certificació mèdica d'aptitud física per al vol i demostrar coneixements suficients per pilotar el tipus de vehcile -en aquest cas habilitació de la pròpia empresa fabricant o centre autoritzat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Les motxilles aeropropulsades per serveis d'emergència es converteixen en una realitat
Go to top of page