Cop dels mossos als 'panteres roses' PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 14 octubre de 2011
El Periódico, Mayka Navarro

El que en principi era un dispositiu per evitar estrebades de bosses a la zona del Turó Park es va convertir ahir en un sonat èxit policial dels Mossos d'Esquadra amb la detenció de quatre membres dels panteres roses, la perillosa banda d'atracadors de joieries de luxe més coneguda del món que s'havia fixat en un comerç del barri. I no era la primera vegada que ho feia.

Cap a les sis de la tarda, tres dels quatre lladres van entrar a la botiga de Rolex del carrer de Mestre Nicolau. Van clavar un cop al cap al vigilant, que va resultar ferit lleu, i van començar a trencar els vidres dels aparadors amb maces per carregar el botí en bosses. A l'exterior, una dona que es va adonar de l'assalt va començar a cridar alhora que fugia espantada. Els crits van arribar a les orelles d'una parella de mossos que controlaven l'avinguda de Pau Casals, molt a prop, buscant els estrebadors que en les últimes setmanes s'havien deixat veure pel lloc.

Decidits, van entrar al comerç i, davant la resistència dels lladres, van disparar un tret a l'aire per acovardir-los. La banda portava una arma de foc i una pistola taser que llança unes descàrregues elèctriques que no són fatals però sí que deixen inconscient la víctima. A més de destrals i esprais paralitzants. El kit bàsic dels panteres roses.

TERCER ENSURT / És la tercera vegada en un any que la joieria Rolex del Turó Park pateix un atracament. En les dues ocasions anteriors, els malfactors havien aconseguit escapar-se amb el botí. De fet, encara que la investigació no ha fet res més que començar, com a mínim un d'aquests assalts és atribuïble a aquesta mateixa banda, així com dos atracaments més de l'any passat a Barcelona, a les joieries Tomás Colomer i Unión Suiza.

Mentre els agents de seguretat ciutadana immobilitzaven els perillosos atracadors, la centraleta dels Mossos d'Esquadra va rebre com a mínim la trucada d'un altre ciutadà que alertava de l'assalt. Així, a la botiga no van trigar a aparèixer els investigadors de la Unitat Central d'Atracaments (UCA). La seva sorpresa va ser majúscula quan van comprovar que els quatre arrestats portaven passaports serbis, en principi, autèntics, i algun dels noms sortien als fitxers de panteres roses que les policies del món comparteixen per acabar amb aquesta activa i perillosa banda criminal.

La confirmació oficial de les identitats dels detinguts no es farà fins avui. De fet, els investigadors hauran de comparar la seva identitat i comprovar si surten als fitxers de la Interpol a través de l'enllaç dels Mossos al complex policial de Canillas, a Madrid. Ahir a la nit diverses fonts consultades coneixedores de la investigació donaven per fet la pertinença dels quatre serbis a la perillosa banda.

L'agost de l'any passat, la Policia Nacional va extradir al Japó Rifaat Hadziahmetovic, un altre membre actiu de the pink panther gang, la banda que va agafar el nom de la pel·lícula que fa referència al robatori d'un diamant de gran valor. Amb un currículum d'assalts a les millors joieries del món, va ser finalment detingut a Xipre, i traslladat a Espanya, on s'havia emportat un botí de 600.000 euros en rellotges d'un establiment de Tenerife.

Els investigadors sospiten que en l'actualitat la banda està integrada per unes 150 persones. Es mouen constantment. De fet, els Mossos no creuen que els detinguts ahir residissin a Barcelona, ni a cap altra ciutat espanyola. Senzillament, tenen moltes facilitats per moure's com a turistes, fan l'acció i desapareixen. Com que fins ara els havia sortit bé Barcelona, van repetir.

Però el seu cop més cèlebre el van donar el 2008, quan es van emportar 85 milions d'euros en peces sostretes de la joieria Harry Winston, la majoria diamants. Van trigar 15 minuts i només van pegar a una persona. Es van oferir 750.000 euros de recompensa per una pista.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page