"Paradís per turistes i lladres", titula The Times sobre Barcelona PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 13 octubre de 2011
Redacció │ Barcelona

El rotatiu britànic per excel·lència s'ha fet ressò de les iniciatives ciutadanes contra carteristes i de les crítiques de policies per la tímida resposta penal en front a la multi-reincidència


Fes click al retall del diari per veure'n l'original


De pàgines dedicades a l'oferta gastronòmica i cultural a Barcelona, a pàgines sobre delinqüents i víctimes. El gran número de robatoris que afecta els turistes que visiten Barcelona ha fet que creixi la percepció a l'estranger que no hi ha control sobre la xacra de la multi-reincidència que afecta la Ciutat Comtal. Per primer cop el rotatiu adjunta declaracions de tour-operadors que equiparen la delinqüència de Barcelona a la de Londres o Roma.

310 furts, 32 pisos rebentats i 37 atracaments diaris, només a BCN
La multireincidència i l'escassa resposta penal
Pasquins anònims alerten sobre els carteristes del centre de Barcelona
La impunitat dels carteristes arruïna la imatge de Barcelona
Els turistes continuen sent les principals víctimes del petit delicte
Barcelona la ciutat número ú del món en carteristes


El passat dia 6 d'octubre el diari The Times va dedicar un article a la incipient activitat ciutadana per denunciar la impunitat amb la que actuen els lladres a la ciutat de Barcelona. El reportatge fa referència a iniciatives com a la pàgina feta per expatriats anglesos robbedinbarcelona.com, en la que denuncien públicament la forta incidència que té la criminalitat en visitants i residents, i en la qual es donen consells per evitar convertir-se en víctimes. Així mateix es recull l'experiència de la jove Eliana Guerrero, la passatgera que aquest estiu prevenia directament els furts a les andanes del metro.

El periodista subratlla la distinció de falta i delicte en furts i recull la opinió de webpolicial

A ulls anglesos és normal que cridi l'atenció la distinció entre la falta i delicte de furt i fins i tot, la pròpia distinció entre furt i robatori, deixant en evidència que delinquir a Espanya és molt més barat penalment que a França o Anglaterra. El periodista recull declaracions del director de webpolicial en el sentit de "no es tracta d'un problema d'eficiència policial, sinó el fet que la legislació penal és tova amb aquesta tipologia de delinqüents".

L'article acaba recomanant al mig milió de britànics que visiten cada any Barcelona, deixar els objectes de valor als hotels. "D'aquesta forma l´únic robatori que patireu serà els preus abusis de cafeteries del centre" conclou el periodista.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow "Paradís per turistes i lladres", titula The Times sobre Barcelona
Go to top of page