Ortega garanteix que els empleats públics cobraran la paga extra PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 05 octubre de 2011
Agències

Si bé la mesura inciial afecta unes 350 persones, de Director General en amunt, i suposarà un estalvi d'1,8 MEUR, Economia anuncia privatitzacions d'empreses públiques i noves retallades per sota del 10% per al 2012 - Mas-Colell vol deixar el sou dels funcionaris al nivell del 2007

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha garantit aquest divendres que tots els treballadors de la Generalitat i funcionaris cobraran la paga extra de Nadal. D'aquesta forma, Ortega ha tancat la polèmica que va encetar el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que no va descartar aplicar aquesta mesura.

En un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa, Ortega sí que ha defensat que membres del Govern i alts càrrecs no rebin aquest any la paga extra, i ha negat que sigui una iniciativa "populista". "És un gest en un moment determinat en què molta gent està fent ajustos i passant dificultats, i el Govern també s'estreny el cinturó", ha argumentat.

Declaracions del conseller d'Economia ahir

ImageEl conseller d'Economia i Coneixement Andreu Mas-Colell ha assegurat que la decisió de treure la paga de Nadal dels consellers i alts càrrecs és un "gest simbòlic" i un "sacrifici" que no descarta traslladar, "en la seva proporció", a la resta del personal de la funció pública. "Tenim un sistema públic sobredimensionat i més val que tots els treballadors públics fem un esforç individual", ha destacat.

El titular d'Economia ha anunciat també, a Els Matins de TV3, la privatització d'empreses públiques per poder assolir ingressos extraordinaris de cara al 2012, un any que serà "molt difícil", ha afegit, i que tampoc s'escaparà de noves retallades, malgrat que aquestes seran, ha assegurat, per sota del 10%.

Anunci ahir del President

El president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar dimecres que els membres del Govern i els alts càrrecs no cobraran aquest any la paga extra de Nadal. Així ho va proposar dimarts durant la reunió del Consell Executiu. Això afectarà unes 350 persones i suposarà un estalvi d'1,8 MEUR. Un conseller cobra aproximadament uns 5.000 euros bruts en concepte de paga de Nadal.

"Jo entenc que tothom ha de fer sacrificis", ha argumentat Mas durant la sessió de control al Parlament. Mas ha fet aquest anunci en plena negociació sobre la paga extra dels metges, que van demanar dimarts una rebaixa dels sous del Govern i dels diputats en lloc de continuar amb les retallades en sanitat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Ortega garanteix que els empleats públics cobraran la paga extra
Go to top of page