Un delinqüent mor per un tret d'un mosso a les Glòries PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 24 abril de 2005
El Periódico │ O. Hernández

• L'home, que portava 60.000 euros, va disparar primer, segons la policia
• És el tercer tiroteig registrat a l'àrea metropolitana en els últims 10 dies


Ó. HERNÁNDEZ / J. CORACHÁN
BARCELONA

Tiroteig mortal ahir al costat del centre comercial de Glòries, a Barcelona. Segons el relat dels Mossos, un agent va intentar detenir un delinqüent i aquest va treure una pistola i li va disparar. Tot seguit, l'agent va abatre l'home d'un tret mortal. La Policia Nacional investiga el cas.
El tiroteig es va registrar a les 18.30 hores, quan una patrulla dels Mossos, prèviament alertada per la sala del 091, va arribar al centre comercial amb la intenció d'identificar una parella d'homes que feien compres amb gran quantitat de diners en efectiu. Els agents van seguir un vigilant que anava darrere d'un dels dos sospitosos. I a l'altura del número 220 de la Diagonal, ja fora del centre comercial, un dels policies es va abalançar sobre l'home i tots dos van caure a terra.
Fonts dels Mossos van assegurar que el delinqüent i l'agent, ja incorporats, van quedar cara a cara, cada un amb una pistola a la mà. El sospitós va prémer el gallet primer, sense tocar el policia, que va replicar l'agressió i va matar el delinqüent. L'home mort portava diversos documents d'identitat falsos alemanys, amb la seva foto i diferents noms, i 60.000 euros en bitllets de 100 i 200.

TRES TRETS
Dos testimonis, un porter i l'empleat d'un bar pròxim, van explicar a aquest diari que es van sentir tres trets. Una de les bales va travessar un taxi que circulava en aquell moment sense passatge per la Diagonal. La bala va impactar al vidre, però no va ferir el xòfer. Una altra bala, o la mateixa, va danyar una moto.
L'incident es va començar a gestar poc després de les 18 hores, quan un vigilant del centre va observar que dos homes pagaven compres en diferents botigues amb grans feixos de bitllets. El circuit tancat de televisió va seguir els seus moviments.
Davant la sospita que estiguessin pagant amb diners falsos o d'origen il.lícit, els vigilants van avisar la policia. Mentrestant, un guàrdia de seguretat observava els moviments de la parella a distància. Un d'ells, el que resultaria mort, va arréncar a córrer i el guàrdia va anar darrere d'ell fins que va arribar la primera patrulla dels Mossos, que va protagonitzar el tiroteig mortal. L'acompanyant de l'home mort va ser detingut dins del centre comercial i entregat a la policia.
El tiroteig va causar una gran confusió al barri. Els trets van alarmar els clients d'un bar molt pròxim, alguns dels quals van entrar corrents a la cuina.

RODATGE D'UN ESPOT A 100
metres de lloc on va caure el delinqüent s'hi rodava un anunci. Una grua aixecava una plataforma amb una actriu quan es van sentir els trets. "Hi havia gent que es pensava que els trets formaven part de la pel.lícula", va explicar una veïna. Els primers cotxes dels Mossos que van arribar al lloc es van aturar en el rodatge ja que, al veure l'aglomeració de gent a la calçada central, van pensar que es tractava de l'escenari del succés.
Aquest és el tercer tiroteig en què participen policies a l'àrea de Barcelona en pocs dies. El 12 d'abril, un altre delinqüent, Juan Antonio Palacios, va morir tirotejat per un policia nacional a Montjuïc després que tragués una pistola. Sis dies després, els Mossos van ferir de bala un menor que, amb dos més, fugia a bord d'un cotxe robat.

Noticia publicada a la pàgina 56 de l'edició de 4/23/2005 de El Periódico
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Un delinqüent mor per un tret d'un mosso a les Glòries
Go to top of page