Expulsen un aspirant a mosso que s'ha «encongit» cinc centímetres PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 22 maig de 2004
El Punt │ Tura Soler. Mollet del Vallès.

L'Escola de Policia de Catalunya de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha expulsat un alumne del curs de la dissetena promoció dels Mossos d'Esquadra perquè en sotmetre'l a una nova revisió i tornar a ser mesurat s'ha comprovat que feia 1,66 metres, és a dir, quatre centímetres menys del mínim necessari per als aspirants masculins (1,70). L'aspirant expulsat, però, feia 1,71 centímetres quan va superar les proves d'accés que li van permetre entrar a l'Escola de Policia.

Tot fa pensar que l'aspirant a mosso, quan es va presentar a les proves, va fer servir alguna de les estratègies que permeten guanyar temporalment una mica d'alçada, com ara fer estiraments, penjar-se dels braços d'algun lloc o estar-se moltes hores estirat. Això li hauria permès superar el llindar d'1,70 per ser admès però amb el temps s'ha encongit els centímetres guanyats i ha estat deletat pel nou mesurament.

Fonts del departament d'Interior han explicat que les bases deixen ben clar que les proves mèdiques es poden repetir en qualsevol moment del procés de formació i que, en aquest cas, en detectar-se que l'aspirant no complia els requisits, s'ha optat per l'expulsió definitiva, encara que faltava poc més d'un mes perquè l'aspirant es convertís en mosso.

La batalla de l'alçada

El Tribunal Suprem té pendent encara de resolució un recurs de cassació de la Generalitat contra una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va decretar nul·la la convocatòria de l'any 1995 de quatre places d'inspector dels Mossos perquè va considerar que no es podien discriminar els aspirants per condicions físiques, és a dir, per la seva alçada.

Tot aquest enrenou judicial per aconseguir que s'eliminin els límits d'alçada per accedir als Mossos el va provocar fa més de deu anys un veí de Tortosa, Josep Maria Martínez Balart, que fa exactament 1,65 i que va ser declarat no apte per accedir al cos dels Mossos d'Esquadra.

Martínez Balart ha presentat queixes i recursos a pertot arreu argumentant que imposar límits d'alçada a una persona per accedir al cos policial pot ser inconstitucional. Ell planteja que si una dona pot ser mosso tenint la mateixa alçada que ell, un home també hi
hauria d'accedir.
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page