Maragall demana a Tura que avanci la fi del desplegament dels Mossos al 2007 PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 22 octubre de 2005
El Punt │ S. Barroso

Image La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha rebut l'encàrrec del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, d'avançar un any el final del desplegament dels Mossos d'Esquadra i aconseguir que la policia de la Generalitat arribi el 2007 a Tarragona. 

El President va admetre que «serà molt difícil» aconseguir-ho, però tot i així ha demanat al Departament d'Interior aquest «esforç» perquè els Mossos arribin al Camp de Tarragona -els alcaldes de la zona ho reclamen amb insistència- abans que s'acabi la lesgislatura, el novembre del 2007.

«Sé que és difícil perquè s'han de generar els agents necessaris i la intel·ligència policial que cal», va reconèixer. En aquest sentit, Maragall també va apostar per incentivar «el traspàs d'informació d'intel·ligència [confidents, coneixement dels baixos fons] de la Policía Nacional als Mossos», un objectiu que segons el President es podrà complir perquè «el Ministeri de l'Interior té molt bona relació amb la conselleria».


El pacte del Tinell

La petició de Maragall a Tura no seria una altra cosa que el compliment el pacte del Tinell, que recull la necessitat de fer arribar els Mossos a «zones calentes» abans del final de la legislatura. Tanmateix, la consellera ja ha advertit diverses vegades que tècnicament és gairebé impossible tenir prou agents -en calen 15.000- abans del 2008. Actualment hi ha uns 10.600 mossos, i cada any en surten uns 1.300 de l'escola.
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Maragall demana a Tura que avanci la fi del desplegament dels Mossos al 2007
Go to top of page