Mas-Colell demana als empleats públics que acceptin "treballar més per menys" PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 14 juliol de 2011
Agències

Segons ell, la mesura "és una crida a la cooperació solidària dins del sector públic, perquè més val que la fem minimitzant les mesures més doloroses i distribuint el dolor"

ImageEn la conferència a ESADE sobre el futur de l'economia catalana, Mas-Colell ha argumentat que "els treballadors públics han de ser conscients que l'economia es troba en una situació molt difícil". Per això, es planteja ara una reorganització de la jornada laboral del sector públic per adaptar-la a l'actual context d'ajustos econòmics i al fet que les plantilles no s'ampliaran.


I és que, després de la rebaixa salarial el 2010, l'any que ve, segons Mas-Colell, haurà de continuar l'ajustament del sector públic, i estudia fer-ho a través de la jornada laboral dels treballadors, com allargar les jornades laborals 15 minuts o reduint-les, però també disminuint les vacances. En concret, el conseller ha dit que el reajustament pot implicar "treballar més o treballar menys cada dia, però tenir menys vacances".

Segons ell, la mesura "és una crida a la cooperació solidària dins del sector públic, perquè més val que la fem minimitzant les mesures més doloroses i distribuint el dolor".

Mas-Colell creu que, en un entorn europeu i mundial complicat, "Catalunya s'ha de moure cap a l'estabilitat del pressupost" amb les retallades necessàries per mantenir el sistema públic, així com "mantenir la credibilitat no dient el que no es pugui complir i demanant coresponsabilitat a l'administració central".

Sobre les retallades públiques, el conseller ha defensat que davant la "temptació" de guanyar temps i ajornar un any els ajustaments, això "no serveix de res, perquè el després sempre arriba".

Mas-Colell també ha defensat que el sector públic ha de guanyar en eficiència i productivitat. "No arribarem enlloc si no tenim sectors amb alta productivitat". I, en la mateixa línia, creu que per al futur cal tenir centres de decisió i de coneixement i disposar de tecnologia. I ho ha exemplificat: "El problema que tenim amb les motos és que no tenim tecnologia."

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Mas-Colell demana als empleats públics que acceptin "treballar més per menys"
Go to top of page