Reconeixement als policies de l´atemptat de Roses PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 05 juny de 2011
Agències

Interior ha atorgat 42 medalles als policies que van participar al dispositiu, un rècord absolut ja que mai se n'havien concedit tantes per una sola actuació

Els sindicat de Mossos d'Esquadra ha assegurat que s'ha fet "justícia" amb el reconeixement als policies de l'atemptat de Roses. El portaveu de l'SME-CCOO, Antoni Castejón, ha dit que "avui és un dia d'orgull" perquè deu anys després s'ha valorat l'actuació "molt destacable" dels agents i la "gran" coordinació policial entre mossos, policies locals i guàrdia civil. "Val més tard que mai i el millor homenatge que es podia fer era reconèixer la tasca dels policies", ha dit.

La nit del 17 de març ETA va atemptar a Roses, on va fer explotar un cotxe bomba carregat amb 50 quilos d'explosius davant l'hotel Montecarlo de la localitat de l'Alt Empordà. La metralla de l'explosió va arrabassar la vida al mosso d'esquadra Santos Santamaría, de 32 anys i que en aquells moments estava desallotjant la zona. Deu anys després, Santamaria i tots els agents que van treballar en l'atemptat han rebut el reconeixement.

El sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO ha assegurat que amb aquest reconeixement s'ha fet "justícia". Segons el seu portaveu, Toni Castejón, "avui és un dia d'orgull" perquè s'ha valorat l'actuació "molt destacable" dels agents i la "gran coordinació policial que va haver-hi entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i la Guàrdia Civil. "Val més tard que mai i el millor homenatge que es podia fer era reconèixer la feina que van fer els policials jugant-se la seva vida", ha destacat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page