Obert un expedient al guàrdia urbà que va fer comentaris a Facebook de l'operatiu de l'acampada PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 31 maig de 2011
Agències

El grup de Facebook que va denunciar el cas ja té quinze mil adherits

L'Ajuntament de Barcelona ha expedientat l'agent de la guàrdia urbana FT pels comentaris de caràcter violent i despreciatiu que va fer arran de l'operació policíaca de divendres. Aquesta operació, contra els acampats de la plaça de Catalunya de Barcelona, es va acabar amb incidents.

Image

FT va participar en l'operació policíaca, però, en qualitat de membre de la guàrdia urbana, es va limitar a mantenir el cordó de la policia i a col·laborar en el transport de material. Poques hores després va publicar al seu perfil de Facebok, tancat des de dissabte, alguns comentaris de caràcter despreciatiu i violent com aquest: 'Això meu ha estat com ser a una pastisseria i no poder menjar ni un trosset de pastís..., tants fills de puta i no he pogut donar ni una clatellada.'

No va trigar gaire a formar-se el grup de Facebook 'No queremos policias como FT', que ara mateix voreja les quinze mil adhesions. L'Ajuntament de Barcelona ha explicat al portal VilaWeb que l'expedient informatiu obert és per a analitzar els fets, però que podria desembocar en un altre expedient, en aquest cas disciplinari, amb tota mena de sancions possibles, fins i tot l'expulsió del cos.

En un primer moment, els internautes que van formar el grup de Facebook per a contestar comentaris de l'agent, es pensaven que era un mosso d'esquadra, però una de les amistats de FT va informar que era agent de la guàrdia urbana, punt que l'ajuntament ha confirmat. Les adhesions i els comentaris sobre aquesta qüestió a Facebook no paren. De fet, ja s'hi ha format un altre grup que denuncia els mateixos fets.

De totes maneres, encara no s'ha aclarit si els amics de FT que van participar en la conversa de Facebook, amb comentaris de caràcter nazi, són policies o no. N'hi va haver un que va arribar a dir, dels acampats: 'A la càmera de gas!! Vull dir... a les «dutxes»...'. El departament d'Interior ha obert una investigació per mirar d'aclarir si algun d'aquests participants a la conversa és mosso d'esquadra. Fonts del departament, però, ho donen pràcticament per descartat.

L'ajuntament no ha precisat ni el procediment ni els terminis de l'expedient obert a FT, però la previsió és que es resolgui d'aquí a pocs dies.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page