El registre informàtic de multireincidents podria estar llest a finals d'any PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 30 maig de 2011
Agències

El registre informàtic de delictes i faltes dels multireincidents podria estar llest a finals d'aquest any, quan la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tingui uns tres informàtics dedicats a aquesta tasca, segons ha explicat la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte.

En una entrevista a Europa Press, Compte ha emfatitzat que el nou Codi Penal deixa el termini d'un any per crear aquest registre de faltes, que fins i tot no existeix a causa de l'"absoluta precarietat" informàtica de la Fiscalia.

"En el moment en el qual la consellera m'ha informat que tenien 150 informàtics al servei del Departament, vam tenir una reunió immediata perquè tres o quatre persones es posin a treballar en el registre", ha explicat.

"Necessitem tenir a temps real la fotografia de la vida delictiva d'una persona detinguda", ha destacat Compte, qui ha explicat que després d'una reunió amb la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha decidit dedicar alguns informàtics per treballar en aquests programes.

Ha reiterat que, en contra del que molts en pensaven, el sistema informàtic no els permet veure en pantalla què ha passat amb les anteriors detencions o sentències contra una persona i que treballen amb llistes manuals que s'intercanvien entre Mossos d'Esquadra, Fiscalia i jutges.

"Són qüestions elementals que necessitem com eines perquè els fiscals del jutjat de guàrdia puguin demanar la localització en centre penitenciari en els casos de faltes reiterades", ha puntualitzat la fiscal superior.

De fet, ha comentat que ja s'està fent un programa pilot a Barcelona, amb les poques eines que hi ha --llistes manuals--, que ha donat bons resultats.

DEMANAR L'EXPULSIÓ DEL PAÍS

Compte també ha explicat que, des de finals de gener, els fiscals tenen l'ordre de demanar sistemàticament la substitució de la pena per l'expulsió del país en el cas que els delinqüents siguin residents il-legals, però es necessiten els mitjans per poder conèixer les causes pendents dels detinguts.

Tot i que encara s'està en espera de veure quin és el criteri dels jutges d'instrucció, dels d'execució i de les audiències, aquesta mesura pot ajudar a solucionar el problema de la multireincidència.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page