Manipulacions d'imatges de l'actuació policial s'han estat retwitejant com a certs PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 29 maig de 2011
Redacció │ Barcelona

La difusió va ser la tarda d'ahir, amb l'objectiu de caldejar ànims en vista a les celebracions del Barça, i posar així en perill la integritat dels serveis de protecció i seguretat del dispositiu

Image

Fotografia difosa per "indignats" en que s'afirma que la Policia de la Generalitat apallissa una persona discapacitada quan en realitat el policia passa de llarg.

¡¡Vergüenza!! 5 Mossos apalean indigente mientras duerme

Atención a la foto de Mossos agrediendo a un indigente ayer O_o http://t.co/L7Nry9f #acampadaBCN #democraciarealya #spanishrevolution

Los Mossos pegan una paliza a un minusválido


Aquesta és la imatge que s'han enviat milers de persones. Un policia descarregant la seva força sobre un persona discapacitada. Amb un clar objectiu: fer veure el que no és i provocar odi. Les imatges preses per altres periodistes ho han demostrat: manipulació burda d'una successió d'imatges, escollint una i escrivint quelcom diferent al peu de foto. Tot i això, el seu objectiu es va aconseguir en les primeres hores: centenars de missatges i perfils de Facebook es van fer ressò immediatament de les imatges. Demostrat l'engany, moltes persones que les van publicar al twitter no recullen la correcció.

Image

Les fotografies originals de molts representants de la premsa demostren que en cap moment el mosso va pegar a la persona discapacitada, i sí en canvi que hi havia persones que aprofitaven aquesta persona per utilitzar-la com un escut. El mosso es dirigia contra aquests, situats darrera del pla de la imatge, i no cap al discapacitat o el noi que l'acompanya, que en cap moment van ser objecte de la intervenció policial.

En un altre exemple d'"ètica" periodística, s'han difós imatges intentant donar a entendre que la Brigada Mòbil apallisa a un indigents, quan en realitat es tractava dels mossos acorralats al final del dispositiu i que es defensaven de les persones que els llançaven objectes aprofitant la seva situació.

Image

Image


Nota de webpolicial.info

Aquest article fa referència a les fotos en concret i els comentaris relacionats que hi penjaven al Twitter.

¡¡Vergüenza!! 5 Mossos apalean indigente mientras duerme

Atención a la foto de Mossos agrediendo a un indigente ayer O_o http://t.co/L7Nry9f #acampadaBCN #democraciarealya #spanishrevolution

Los Mossos pegan una paliza a un minusválido


Amb això s'intentava reflexionar sobre com és de fàcil fer fotografies, escollir-ne una descontextualitzada i afegir un peu de foto incendiari. Crec que els motius de l'acampada i els probables errors de planificació reconeguts pel Conseller, no justifiquen l'acció de distribuir una foto amb un peu de foto que no s'ajusta a la realitat (pallissa a l'indigent que va seguir dormint o al minusvàlid que intentaven treure del lloc altres companys seus mentre carregava la Brimo).

Per tant, aquesta nota comparativa de fotos des d'angles diferents o en moments diferents, no té com a objectiu la valoració de l'actuació "Operació Neteja", i al fets reconeguts pel màxim responsable del Departament d'Interior, sobre errors en la planificació i el gran número de ferits.
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Manipulacions d'imatges de l'actuació policial s'han estat retwitejant com a certs
Go to top of page