D'aplicar-se la nova retallada un mosso deixarà d'ingressar 600€ anuals, a banda del -5% PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 24 maig de 2011
Redacció │ Barcelona

ACTUALITZACIÓ 14:25: L'Acord de Govern ha acordat restringir la retallada al 50% del FAS i al 100% de les aportacions al pla de pensions. El complement de productivitat (bufanda) queda fora de la retallada.

La Mesa General de la funció pública ha informat que està previst de forma immediata la supressió al Fons d’Ajut Social (FAS), la supressió de la paga de productivitat i la supressió de les aportacions al pla de pensions - Suposen 600 € menys a l'any per cada mosso

Image

El govern de la Generalitat ha començat avui a concretar com pensa retallar la despesa del capítol I dels pressupostos de la Generalitat, que fa referència als sous de la plantilla pública. L'endemà d'unes eleccions municipals en què ha sortit reforçada, l'administració convergent s'ha reunit amb els sindicats de la funció pública i els ha anunciat noves reduccions de sou, que caldrà negociar a partir d'ara, a través de l'eliminació de diversos complements salarials. Mesures semblants s'esperen en molts ajuntaments.

D'aplicar-se la nova retallada un mosso deixarà d'ingressar 600€ menys a l'any

El complement de productivitat per un mosso suposa una paga única anual de 280 €, l'aportació al pla de pensions és de 150 € a l'any i els ajuts del FAS suposen de mitjana uns 170 € per cada agent de la policia de la generalitat.

La secretària d'Administració i Funció Pública, Pilar Pifarré, ha presidit la mesa de la Funció Pública, on hi són representats els sindicats IAC, CCOO i UGT, i hi ha anunciat la intenció del Govern de deixar en suspens aquest any el pla de pensions dels treballadors públics, eliminar els complements de productivitat i suprimir també el fons d'acció social, del qual reben ajudes per conceptes diversos, com ara escola bressol, assegurança dental o dependència, segons han explicat fonts sindicals.

Fonts del departament de Governació van assenyalar que les reunions amb els sindicats es prolongaran encara alguns dies per acabar de negociar la concreció d'aquestes mesures, que afectaran tots els treballadors d'institucions i empreses en què la Generalitat té més de 51% de l'accionariat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page