La lluita contra el Top Manta evidencia la necessitat d'una estratègia policial conjunta PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 07 maig de 2011
Redacció │ Barcelona

Image

La problemàtica del top manta s'ha convertit en un tema habitual de debat en les juntes de seguretat local que diversos consistoris celebren de manera regular. Com que la lluita contra aquest fenomen es converteix en una quimera si s'aspira a combatre'l tan sols amb els recursos locals, els alcaldes més afectats confien que en la campanya de vacances la Generalitat els proporcionarà un plus extra de vigilància. Tot i així molts comandaments policials són partidaris d'afrontar la problemàtica entre tots els cossos, i de forma transversal.

Saura veu "raonable" pactar zones per als "top manta"

Segons recull avui El Períódico, els alcaldes dels municipis que cada estiu veuen com els seus enclavaments turístics són ocupats per desenes de venedors ambulants reclamen a la Conselleria d'Interior el reforç de mossos que l'estiu passat va prometre l'aleshores conseller Joan Saura. Amb aquesta promesa, Saura va aconseguir que els alcaldes de Calafell i el Vendrell fessin marxa enrere en la decisió d'habilitar als afores una zona franca per als venedors ambulants on podien vendre els seus productes a canvi que abandonessin els passejos marítims de les localitats.

Tot i que des dels Mossos no s'ha especificat quin reforç es destinarà a cada localitat, es mantenen a grans trets les línies estratègiques del 2010. Les directrius són apostar pel lideratge de les policies locals en el compliment de les ordenances municipals i donar-los suport, organitzar dispositius amb la Policía Nacional i les locals, efectuar controls preventius a les vies d'accés a les poblacions i als mitjans de transport públics utilitzats pels venedors, i intentar desarticular les xarxes que trafiquen amb productes falsificats.

El cap de la policia local de Salou, José Luis Gargallo, adverteix, però, que no es tracta d'un “problema policial estrictament”, sinó que el treball ha de ser transversal entre “els diversos cossos de seguretat, els jutges, els fiscals, les associacions de botiguers i la Societat General d'Autors i Editors”.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La lluita contra el Top Manta evidencia la necessitat d'una estratègia policial conjunta
Go to top of page